4 Ιουν 2016

Όταν οι μειώσεις μετονομάζονται σε εξορθολογισμό, αναδιάρθρωση, αποκατάσταση στρεβλώσεων, αναπροσαρμογή... - Διαρκής ενημέρωση

Δημοσιεύματα που επιβεβαιώνουν την προσέγγιση μας για τον αφανισμό των Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες μέσω των περικοπών των κονδυλίων για την πρόνοια

Η εφαρμογή του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης, (όπως μετονομάστηκε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα) θα εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα το 2017, ισοπεδώνοντας όλα τα κοινωνικά δικαιώματα, όλα τα προνοιακά επιδόματα, συμπιέζοντας προς τα κάτω το ήδη χαμηλό επίπεδο διαβίωσης των Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες. Σημειώνω πως το 2009 όταν μου ζητήθηκε να γράψω ένα κείμενο για την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τα θέματα της αναπηρίας, αποτυπώνοντας την πρόβλεψή μου για τις εξελίξεις, έγραψα πως "όταν η αγέλη των σαρκοφάγων καταδιώκει το κοπάδι των θηλαστικών στην άγρια φύση, τα πρώτα θύματα είναι τα μικκρά, τα άρρωστα ή τα τραυματισμένα ζώα". Αυτό συμβαίνει και στην "πολιτισμένη άνθρώπινη κοινωνία μας". Το αποδεικνύει η σειρά των εμπεριστατωμένων αναλύσεων μας, πολλά δημοσιεύματα και η τελευταία φράση του άρθρου από την Καθημερινή το οποίο παραθέτουμε στη συνέχεια. Συγκεκριμένα αναφέρει: "Η δεύτερη πιλοτική φάση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο, καθώς από την 1/1/2017 το πρόγραμμα, βάσει και του τρίτου μνημονίου θα πρέπει να επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να βρεθούν πάνω από 900 εκατ. ευρώ, μέσω (ΠΡΟΣΟΧΗ) της αναδιάρθρωσης των προνοιακών επιδομάτων".

Παρόμοια έκφραση χρησιμοποίησε η κ.α Θεανώ Φωτίου, στο άρθρο, (Διαβάστε εδώ) Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στο επίκεντρο των Θεσμών, δηλώνοντας ότι προσέρχεται στη συνάντηση επιδιώκοντας να μην υπάρξουν περικοπές προνοιακών επιδομάτων, αλλά αποδέχεται ΠΡΟΣΟΧΗ τον εξορθολογισμό τους.

Σημειώνουμε ότι για την λειτουργία του νέου θεσμού του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που θα αντικαταστήσει το ελάχιστο εγγυημμένο εισόδημα, έχουν εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό κονδύλια ύψους 900 εκατ. ευρώ, χρήματα που θα εξευρεθούν μέσω (ΠΡΟΣΟΧΗ) της αναδιάρθρωσης των προνοιακών επιδομάτων".

Η κ. Φωτίου ανέφερε πως μια τετραμελής οικογένεια δικαιούται έως και 400 ευρώ μηνιαίως, ένα ζευγάρι έως και 300 ευρώ, ενώ το κοινωνικό επίδομα για ένα άτομο θα φτάνει έως και τα 200 ευρώ, ενώ τόνισε η σχετική πλατφόρμα ελέγχου των δικαιούχων υπολογίζει τα εισοδήματα του τελευταίου εξαμήνου και όχι εισοδήματα παλαιότερων ετών.

Θεωρούμε σημαντικό να σημειώσουμε πως όσοι έχουν ως μοναδικό εισόδημα το προνοιακό τους επίδομα, και δεν έχουν στην κατοχή τους περιουσιακά στοιχεία, δεν θα πρέπει να ανησυχούν τόσο πολύ όσο οι υπόλοιποι. Θέλουμε να πιστεύουμε πως για αυτούς δεν πρόκειται να μπει βαθύτερα το μαχαίρι που χρόνια νοιώθουν στο κορμί τους. Αν λοιπόν οι υπεύθυνοι σεβαστούν την ήδη δυσμενή τους θέση, στα όρια της φτώχειας, δεν θα πρέπει να προχωρήσουν σε περικοπή του προνοιακού τους επιδόματος.

Από την "παρέα" της 18ης Ιανουαρίου 2015 που μπορείτε να ακούστε εδώ σας είχαμε προειδοποιήσει για το τι θα αντιμετωπίζαμε στο άμεσο μέλλον, άσχετα με το ποιά θα ήταν η κυβέρνηση που θα αναλάμβανε τα ίνια της χώρας στις 25 Ιανουαρίου 2015. Σειρά εμπεριστατωμένων αναλύσεων μας (διαβάστε τες εδώ) σας ενημέρωνε διαρκώς για το θέμα με νέα στοιχεία. Μια προσεκτική παρατήρηση των δημοσιευμάτων που παρουσίαζαν σχετικά θέματα, συνηγορούσαν υπέρ των αναλύσεών μας. Όλα αυτά, έπεισαν σιγά σιγά και τον πλέον δύσπιστο πως όσα έχουν υπογραφεί και όσα προστίθονται στα ήδη συμφωνημένα οδηγούν στην εξαθλίωση ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού, το οποίο έαν δε βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, φλερτάρει συνεχώς με αυτό. Η φράση "αφανισμός των Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες" ηχούσε βαρύγδουπη και εξωπραγματική στα αυτιά πολλών από εσάς. Τώρα όμως με τις αναπόφευκτες περικοπές από την κοινωνική πρόνοια που θα αγγίξουν τα 900 εκατ. ευρώ, με δημόσια υγεία υπό κατάρευση, με τεράστιες μειώσεις στην παρεχόμενη φαρμακευτική αγωγή, με πολλά σκευάσματα να αγοράζονται από το λήπτη τους, με τεράστιες μειώσεις στα ποσοστά αναπηρίας από την "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" όπως έχω ονομάσει από την αρχή το ΚΕΠΑ, το οποίο μειώνει τεχνητά τα ποσοστά αναπηρίας Ανθρώπων που δεν γιατρεύτηκαν από θαύμα, αλλά παραμένουν ανάπηροι με σοβαρή αναπηρία, με την ανεργία των Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες σε δυσθεώρητα επίπεδα, που επιδεινώνεται αφού ακόμη το επίδομα αναπηρίας δεν έχει αποσυνδεθεί από την όποια εργασιακή απασχόληση, και με δεκάδες ακόμη σοβαρά ζητήματα που θα μπορούσαμε να παραθέσουμε, έχουν όλοι πειστεί πως ο αφανισμός μας έχει δρομολογηθεί.

Διαβάστε εδώ το κείμενο του άρθρου "Οι 30 δήμοι που θα δώσουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης".

Προσέξτε το άρθρο στο σημείο αυτό: ...θα πρέπει να βρεθούν πάνω από 900 εκατ. ευρώ, μέσω της αναδιάρθρωσης των προνοιακών επιδομάτων.

Διαβάστε εδώ: Είναι σαφές ότι το ποσό που θα χρειαστεί για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης όπως μετονομάστηκε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ύψους 760 εκ. ευρώ περίπου, θα αντληθεί από την αναδιάρθρωση θέλετε να την πείτε;, τον εξορθολογισμό;, την περικοπή;, την αποκατάσταση στρεβλώσεων; των κονδυλίων για την πρόνοια, το ΕΚΑΣ, τις συντάξεις κλπ.

Άλλο ένα δημοσίευμα: Στις 16 Οκτωβρίου 2016 (Διαβάστε εδώ) στην REAL news της Κυριακής ο Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε: "Το 2017 θα υπάρξει μια γενική αναπροσαρμογή του ΕΚΑΣ προς τα κάτω, για να μην το χάσει κανείς". Διαβάστε εδώ περισσότερα: Κατρούγκαλος: Αναπροσαρμογή του ΕΚΑΣ προς τα κάτω και αύξηση συντάξεων το 2018. Για τις συντάξεις ξεκαθαρίζει ότι «καμιά νέα περικοπή δεν θα συμβεί όσο είμαστε εμείς στην κυβέρνηση», αλλά αντιθέτως, σημειώνει, αν έχουμε ανάπτυξη 2,7% το 2017 -όπως προβλέπουν οι διεθνείς οργανισμοί- τότε το 2018 οι νέες συντάξεις θα έχουν αυξήσεις, ενώ οι παλαιές θα αυξηθούν όταν η προσωπική διαφορά που ενσωματώνουν μηδενιστεί, λόγω της αύξησης των νέων συντάξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.