1 Ιουλ 2015

Επιβεβαίωση των αναλύσεών μας για μειώσεις συντάξεων από τα χείλη του αρμοδίου υπουργού εργασίας

Επιβεβαίωση των αναλύσεών μας για μειώσεις συντάξεων από τα χείλη του αρμοδίου υπουργού εργασίας

Σύροντας τον κέρσορα πάνω από τους ακόλουθους συνδέσμους, με την αλλαγή του χρώματος, ενεργοποιείται η δυνατότητα επιλογής, παρακολούθησης videos και ανοίγματος σχετικών συνδέσμων

Δεν άργησε η επιβεβαίωση των αναλύσεων των συνεργατών του ιστολογίου μας για τα δεινά που θα ακολουθήσουν, για τις συντάξεις και τα επιδόματα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα που παραθέτουμε στη συνέχεια, ο αρμόδιος υπουργός εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος μας προετοίμασε για τη λαιμιτόμο των συντάξεων. και έπεται συνέχεια.

Το κείμενο του δημοσιεύματος με τίτλο: "Βόμβα Κατρούγκαλου για τις συντάξεις

Λίγες ώρες μετά την υπουργοποίησή του στο υπουργείο Εργασίας, ο Γιώργος Κατρούγκαλος...πέταξε την πρώτη «βόμβα» της νέας κυβέρνησης σε ό,τι έχει να κάνει με τις συντάξεις. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης κάποιων συντάξεων. Συγκεκριμένα, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως «ίσως να μη μπορέσουμε να αποφύγουμε τις μειώσεις όσο υπάρχει αυτή η υποχρηματοδότηση των Ταμείων» και συνέχισε λέγοντας πως «εμείς θα προστατεύσουμε απολύτως τις μικρές και τις μεσαίες συντάξεις. Αυτές δεν υπάρχει περίπτωση να πειραχτούν. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό κανείς δεν μπορεί να δώσει δεσμευτική απάντηση».

Διαβάστε το σχετικό άρθρο από το tromaktiko

Διαβάστε την ανάλυση μας στην ανάρτηση "Προ των πυλών η κατάργηση προνοιακών επιδομάτων - Πλήρης αποδόμηση του κοινωνικού κράτους σε εφαρμογή του Μνημονίου 3"

Διαβάστε την ανάλυση μας στην ανάρτηση "Σε πορεία κατάργησης τα προνοιακά επιδόματα"

Διαβάστε την ανάλυσή μας "Διαρκής πίεση έως την ολική σύνθλιψη του κοινωνικού κράτους"

Ακούστε την εκπομπή "παρέα" της 18ης Ιανουαρίου 2015 όπου ο Τάκης Αλεξανδράκης προσέγγισε με ακρίβεια πρόβλεψης τις συνέπειες του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που τώρα μετονομάζεται σε κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το οποίο θα εφαρμοζόταν οπωσδήποτε, άσχετα με το ποιά κυβέρνηση θα ανελάμβανε την ταλαιπωρημένη χώρα μας.

Επιβεβαίωση των αναλύσεων μας για τη μείωση των κάθε είδους κοινωνικών επιδομάτων από τα χείλη του ΓΓ Πρόνοιας, Δ. Καρέλλα

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα - κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης

4 σχόλια :

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  2. Κάτι τρέχει με τις αναπηρικές συντάξεις; Το υπουργείο Εργασίας διαψεύδει τον Μοσκοβισί
    Μείζον θέμα με τις αναπηρικές συντάξεις, ανέκυψε λόγω της απάντησης που έδωσε ο κοινοτικός επίτροπος, κ. Πιέρ Μοσκοβισί, προς τον ευρωβουλευτή των ΛΑΕ, κ. Νίκο Χουντή, στην οποία υπήρχε το ενδεχόμενο να συμβεί μείωση κατά 25% της βασικής σύνταξης, για Άτομα με Αναπηρία.


    Ο κ. Μοσκοβισί επισήμανε ότι έως σήμερα «η Επιτροπή δεν έχει λάβει προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να μην μειωθούν οι συντάξεις των ατόμων με αναπηρία», όπως είναι η σχετική πρόβλεψη στο 3ο Μνημόνιο. Το υπουργείο Εργασίας, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία διαψεύδεται η τοποθέτηση Μοσκοβισί, με την επισήμανση ότι έχει προέλθει «προφανώς πριν από την αποστολή του προσχεδίου στους θεσμούς». Μάλιστα, χαρακτηρίζει ως «χαλκεία της παραπληροφόρησης», τα μέσα ενημέρωσης που έσπευσαν να κάνουν λόγο για μια απάντηση του Επιτρόπου, που «ξεμπροστιάζει» το υπουργείο Εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στουρνάρας: Αμεση μείωση δαπανών των συντάξεων
    Τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης «έδειξε» από τη Βουλή, σήμερα το μεσημέρι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ως ένα από τα αναγκαία «εργαλεία» προκειμένου να υπάρξουν απαντήσεις στα τρέχοντα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας.
    10-02-2016 Καθημερινή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.