25 Φεβ 2016

Επιβεβαίωση των αναλύσεων μας για τη μείωση των κάθε είδους κοινωνικών επιδομάτων από τα χείλη του ΓΓ Πρόνοιας, Δ. Καρέλλα

Επιβεβαίωση των αναλύσεων μας για τη μείωση των κάθε είδους κοινωνικών επιδομάτων από τα χείλη του ΓΓ Πρόνοιας, Δ. Καρέλλα

Με σοβαρότητα και ιδιαίτερη προσοχή η συντακτική ομάδα του ιστολογίου μας παρακολουθεί τις εξελίξεις, το νομοθετικό έργο κλπ. και σας ενημερώνει το ταχύτερο για θέματα που σας αφορούν. Πολλές φορές οι προσεγγίσεις και οι εκτιμήσεις μας στα διάφορα σημαντικά θέματα, οι οποίες βασίζονται σε εμπεριστατομένη έρευνα, έχουν προκαλέσει αναστάτωση και πλήθος σχολίων και συζητήσεων. Θα ευχόμασταν να αποτύγχαναν. Να μην επαληθεύονταν. Για παράδειγμα η ανάρτιση με τίτλο Προ των πυλών η κατάργηση προνοιακών επιδομάτων - Πλήρης αποδόμηση του κοινωνικού κράτους σε εφαρμογή του Μνημονίου 3 καθώς και άλλες αναρτήσεις του ιστολογίου μας, προειδοποιούσαν για όσα ήταν μπροστά μας. Δημοσιεύματα σαν αυτό που ακολουθεί επαληθεύουν τις εκτιμήσεις μας. "Αποκάλυψη ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2017 θα κοπούν 1 δισ. ευρώ από τα προνοιακά, οικογενειακά και λοιπά επιδόματα, έκανε ο ΓΓ Πρόνοιας, Δ. Καρέλλας, σήμερα (25-02-2016).< Όπως ανέφερε  στον ΑΝΤ1 αυτή η νέα περικοπή δικαιολογείται λόγω της υπογραφής του 3ου μνημονίου. Ταυτόχρονα ο Δ. Καρέλλας αναγνώρισε πως, το ύψος των παρεχόμενων αυτών επιδομάτων είναι από τα χαμηλότερα στην Ε.Ε. (4,5% στην Ευρώπη - 2% στην Ελλάδα). Ο ΓΓ Πρόνοιας σημείωσε επίσης ότι από την 1η Απριλίου θα γίνονται οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ενώ μίλησε και για την ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ σε αυτό. Η χορήγηση του εγγυημένου εισοδήματος εξαρτάται από τα περιουσιακά στοιχεία ενώ είναι πιθανό να κοπεί από χιλιάδες δικαιούχους που το λαμβάνουν μέχρι σήμερα. Τα κριτήρια, όπως ανέφερε ο Δ. Καρέλλας θα είναι περίπου ίδια με αυτά της κάρτας σίτισης. Ακόμη, ο Δ. Καρέλλας ανακοίνωσε τη δημιουργία μητρώου επιδομάτων και μητρώου δικαιούχων επιδομάτων. Όπως σημείωσε ο ίδιος αύριο το πρωί (26-02-2016) θα καταβληθεί το επίδομα ενοικίου ενώ από σήμερα ενεργοποιείται η κάρτα σίτισης. Τέλος, ανέφερε ότι θα πληρωθούν αναδρομικά όσοι είχαν κάνει ενστάσεις για επίδομα ενοικίου και κάρτα σίτισης σήμερα και αύριο.

Ακούστε την εκπομπή "παρέα" της 18ης Ιανουαρίου 2015 όπου ο Τάκης Αλεξανδράκης προσέγγισε με ακρίβεια πρόβλεψης τις συνέπειες του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που τώρα μετονομάζεται σε κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το οποίο θα εφαρμοζόταν οπωσδήποτε, άσχετα με το ποιά κυβέρνηση θα ανελάμβανε την ταλαιπωρημένη χώρα μας.

Διαβάστε την ανάλυση μας "Προ των πυλών η κατάργηση προνοιακών επιδομάτων - Πλήρης αποδόμηση του κοινωνικού κράτους σε εφαρμογή του Μνημονίου 3"

Διαβάστε την ανάλυση μας "Σε πορεία κατάργησης τα προνοιακά επιδόματα"

Διαβάστε την ανάλυσή μας "Διαρκής πίεση έως την ολική σύνθλιψη του κοινωνικού κράτους"

Επιβεβαίωση των αναλύσεών μας για μειώσεις συντάξεων από τα χείλη του αρμοδίου υπουργού εργασίας

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα - κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.