Δελτία τύπου 2018

Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Λακωνίας
Κλεομβρότου 50, 23100
Πληροφορίες: Παναγιώτης Αλεξανδράκης
Τηλ: 27310-83335
Κιν: 699-22-699-69
e-mail: alexandrakistakis@gmail.com
blog: takisalexandrakis.blogspot.gr/
blog: amealakonias.blogspot.gr

Σύνολο δελτίων τύπου 2018

Δελτίο Τύπου

Σπάρτη, 2 Μαρτίου 2018, Αρ. πρωτ.: 2

Θέμα: Θετική εξέλιξη σχετικά με την ισχύ των εφ' όρου ζωής πιστοποιητικών αναπηρίας των εκδιδόμενων πριν την 01-09-2011 σύμφωνα με την απάντηση του Γ.Γ.Πρόνοιας

Σας παραθέτουμε τα στοιχεία για την εξαιρετικά σημαντική διευκρίνηση στην οποία προχώρησε κατόπιν ερωτήματος του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας ο Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας κ. Δ. Καρελάς, σχετικά με την ισχύ των εφ' όρου ζωής πιστοποιητικών αναπηρίας σας, που έχουν εκδοθεί πριν την 01-09-2011. Συγκεκριμένα στην τελευταία παράγραφο του απαντητικού εγγράφου με Αρ. Πρωτ.: Δ12α/Φ.28/Γ.Π.7798/161 της 15/02/2018, που έστειλε στο Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας, (το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε πατώντας εδώ), σημειώνει:

"Είναι ευνόητο ότι οι επανέλεγχοι είναι απαραίτητοι όταν στις παλιές εν ισχύ γνωματεύσεις, ακόμα κι αν πρόκειται για εφ’ όρου ζωής κρίση, δεν αναγράφεται το απαιτούμενο από το επικαιροποιημένο κανονιστικό πλαίσιο ποσοστό αναπηρίας."

Στην παράγραφο αυτή διευκρινίζεται πως επανέλεγχος απαιτείται μόνο στις περιπτώσεις που το εφ' όρου ζωής πιστοποιητικό αναπηρίας ΔΕΝ αναγράφει το απαιτούμενο από το επικαιροποιημένο κανονιστικό πλαίσιο ποσοστό αναπηρίας. Σε αυτές και μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται επανέλεγχος από το ΚΕ.Π.Α. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που αφορούν σε εφ' όρου ζωής πιστοποιητικά αναπηρίας, στο σώμα των οποίων αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας επανέλεγχος ΔΕΝ απαιτείται.

Σας καλούμε να ακολουθήστε τις χρηστικές οδηγίες που σας έχουμε δώσει και μαζί με το πρότυπο της αίτησης προς την δημόσια υπηρεσία, το έγγραφο της Γ.Γ. Πρωθυπουργού και το εφ' όρου ζωής πιστοποιητικό αναπηρίας σας, να συνυποβάλλεται και το παρόν έγγραφο με την απάντηση του Γ.Γ. Πρόνοιας κ. Δ. Καρελά ώστε η δημόσια υπηρεσία να το αποδέχεται άμεσα και χωρίς αντίρρηση όπως ορίζει η έννομη τάξη της Ελλάδας.

Δελτίο τύπου

Σπάρτη, 25 Ιανουαρίου 2018, Αρ. πρωτ.: 1

Θέμα: Ετήσια εκδήλωσςη συνάντησης μελών και φίλων στις 12-02-2018 στις 5 το απόγευμα

Τα μέλη του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την ετήσια εκδήλωση συνάντησης μελών και φίλων για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 στις 5 το απόγευμα στην Σπάρτη σε αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου SPARTA in στην οδό Θερμοπυλών 109, με στόχο την ενίσχυση του ταμείου αλληλοβοήθειας που διατηρεί το Σωματείο μας, για την κάλυψη των αποδεδειγμένα έκτακτων αναγκών των Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των:

  • ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε.
  • Κ. ΧΑΤΖΕΛΗΣ Α.Ε.
  • Συστεγασμένα Φαρμακεία - ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ Μ. - ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ Σπ.
  • ΣΤΑΘΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ - Ανακαινήσεις, μονώσεις, ενεργειακά τζάκια
  • Ιδέες & Λύσεις - ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  • ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Οινοποιία
  • ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ
  • ΄΄ΜΩΡΕΩΣ ΗΔΙΣΤΑ΄΄ ΧΑΡΑΜΗΣ ΕΥΑΓ. Ζαχαροπλαστεία
  • ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ

Πληροφορίες: 699-22-699-69.

Με τιμή, το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Λακωνίας

Για να κατεβάσετε το ηχητικό προώθησης της εκδήλωσης πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου