Το ιστολόγιο takisalexandrakis.blogspot.gr στην Εφημερίδα "Φιλελεύθερος"

ΣΚΠ - Δεν είναι μόνιμη πάθηση «διέγνωσε» η κυβέρνηση

"Φιλελεύθερος" 02-02-2018

Στο φύλλο της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου 2018 της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" μπορείτε να διαβάσετε άρθρο της Αναστασίας Τσιβγούλη για την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, η οποία δεν περιλαμβάνεται στον πίνακα των παθήσεων επ' αόριστον.

"Περπατώ 100 μέτρα και νιώθω πως έχω περπατήσει 3 χιλιόμετρα, από το αριστερό μάτι έχω ολική τυφλότητα και κάθε φορά που λαμβάνω συντηρητική αγωγή, ανεβάζω πυρετό κι έχω συμπτώματα γρίπης». Η Μαρίνα Ζεκάκου, η οποία διαγνώστηκε πριν από 23 χρόνια με σκλήρυνση κατά πλάκας περιγράφει την κατάσταση της υγείας της όχι για να προκαλέσει τον οίκτο αλλά για να Κάνει κατανοητό αυτό που δεν αντιλαμβάνεται η πολιτεία για τη νόσο. Ότι είναι χρόνια, ανίατη πάθηση και δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις επιδεινούμενη. Παρά τις διαβεβαιώσεις Αχτσιόγλου και Φωτίου, όπως λέει η κ.α Ζεκάκου πού' είναι εκπρόσωπος της Ενωσης ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας από τη Δυτική Ελλάδα, ότι θα περιλαμβάνεται στις μόνιμες παθήσεις, τελικά στις 27 Δεκεμβρίου 2017 η συγκεκριμένη ασθένεια εξαιρέθηκε από τον σχετικό πίνακα αφήνοντας στο έλεος του ΚΕ.Π.Α. 14.000 ασθενείς να περνούν κάθε δύο χρόνια από τη δοκιμασία της επανεξέτασης.

«Μας βλέπουν όρθιους νομίζουν πως είμαστε καλά, όμως με αυτή την ασθένεια εκτός από την Κόπωση, είναι σύμπτωμα, υπάρχουν και πολλά άλλα σοβαρά συμπτώματα που δεν φαίνονται, όπως ψυχολογικές, γνωστικές ορθοκυστικές διαταραχές, διπλωπία, προβλήματα ακοής, ακράτειες. Πήγαμε στον υπουργό \Ϋείας, στον υπουργό Εργασίας, στα γραφεία του ΕΦΚΑ, ούτε καν δέχτηκαν να ανεβάσουν τουλάχιστον σε 50% το ποσοστό αναπηρίας για μια ασθένεια που έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά ότι είναι χρόνια, ανίατη, πολυπαραγοντική, εκφυλιστική, αλλά και απρόβλεπτη, με πολλαπλά συμπτώματα, εμφανή και αφανή», αναφέρει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας, Βασιλική Μαράκα.

Ούτε επίδομα

Την ίδια ώρα δεν υπάρχει καν επίδομα για τα άτομα με ΣΚΠ], όπως έχουν οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία, οι νεφροπαθείς, οι Πάσχοντες από AIDS, εκτός κι αν η κατάστασή τους εξελιχθεί δραματικά και εμφανίσουν παραπληγία. Η νόσος προσβάλλει συνήθως άτομα που είναι στην παραγωγικότερη ηλικία τους (20 έως 40 ετών) και αυτό Κάνει ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα, σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό αναπηρίας και την εξαίρεση από τις παθήσεις επ' αόριστον. «Η κοροϊδία κοι ο εμπαιγμός που υφιστάμεθα είναι επισης χρόνια. Οπως και ο πόνος που όλοι μας βιώνουμε.

<π>Κοροϊδία και εμπαιγμό καταγγέλλουν οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις μόνιμες παθήσεις κοι αναγκάζονται σε επανεξέταση ανά διετία

Πάνω από 18.000 υπογραφές πολιτών είχαν συγκεντρωθεί σε ψηφοφορία του AVAAZ για να χαρακτηριστεί μόνιμη η ασθένεια, αναφέρει η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ατόμων με ΣΚΠ Δυτ. Ελλάδας, Μαργαρίτα Καραγιώργου.

Άρθρο για τα εμπόδια που θέτει το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων στην πρόσληψη εκπαιδευτικών με χρόνιες παθήσεις

"Φιλελεύθερος" 25-01-2018 Βάζει νέα εμπόδια σε εκπαιδευτικούς με χρόνιες παθήσεις

Έκοψε την δυνατότητα να προτάσσονται στις προσλήψεις ή να επιλέγουν θέσεις κοντά στο σπίτι τους

Στο φύλλο της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου 2018 της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" μπορείτε να διαβάστε άρθρο για τα εμπόδια που θέτει το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων στην πρόσληψη εκπαιδευτικών με χρόνιες παθήσεις με συνυπολογισμό των επιπλέον μορίων που διαθέτουν λόγω αναπηρίας ή της δυνατότητας επιλογής θέσης εργασίας σε μικρή απόσταση από την μόνιμη κατοικία τους και τους θεράποντες ιατρούς τους.

Διαβάστε το σύνολο της ανάρτησης πατώντας εδώ.

Άρθρο για το επιστημονικό forum "Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος" και την Ημερίδα "Προσβασιμότητα για όλους - Τουρισμός για όλους

"Φιλελεύθερος" 29-12-2017 Τουρισμός και ΑμεΑ: Χάνονται χιλιάδες ευρώ λόγω ακατάλληλων υποδομών

Στο φύλλο της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου 2017 της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" μπορείτε να διαβάστε άρθρο για την ημερίδα "Προσβασιμότητα για όλους - Τουρισμός για όλους" του επιστημονικού forum "Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος" που φιλοξενήθηκε στο ΚΑΑ "ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ" στην Τρίπολη Αρκαδίας.

Περισσότερα στοιχεία για την ημερίδα και το επιστημονικό forum "Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος" με videos και φωτογραφίες θα βρείτε πατώντας εδώ.

"Φιλελεύθερος" 20-12-2017 Η επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

Στο άρθρο της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" της 20ης Δεκεμβρίου 2017 με τίτλο "Επιδόματα ΑμεΑ-Αδικούν και πάλι τον ιδιωτικό τομέα", έγινε αναφορά στην επιστολή του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Με την επιστολή του το Σωματείο ζήτησε και αναμένει την παρέμβασή του Πρωθυπουργού, για ένα σοβαρό ζήτημα διακριτικής μεταχείρησης ομάδας ασφαλισμένων του Δημοσίου Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες και πιο συγκεκριμένα των θαλασσαιμικών, έναντι όλων των υπολοίπων ασφαλισμένων εντός του ιδίου ασφαλιστικού ταμείου αλλά και όλων των άλλων ασφαλισμένων στα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία. Το θέμα αναλύεται στην σελίδα 14.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.