24 Αυγ 2015

Σε πορεία κατάργησης τα προνοιακά επιδόματα

Είμαστε σίγουροι πως τα προνοιακά επιδόματα, αν δεν καταργηθούν μονομιάς, θα υποστούν σοβαρότατες μειώσεις λόγω και των μνημονιακών δεσμεύσεών μας. Πιθανότατα θα τεθούν εισοδηματικά κριτήρια ώστε να περιοριστούν δραστικά οι δικαιούχοι. Όμως ακόμη και για αυτούς το ποσό του προνοιακού επιδόματος θα βαίνει μειούμενο. Στην ίδια πορεία, περιορισμού – κατάργησης των προνοιακών επιδομάτων θα οδηγηθούμε και στην περίπτωση που θα επιλεγεί να ανατεθεί η ευθύνη διαχείρισης τους στους ΟΤΑ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο είναι σίγουρο πως η επιβάρυνση των προϋπολογισμών των ΟΤΑ θα τους αναγκάσει να προχωρήσουν σε αυξήσεις των τελών όλων των δημοτών, δημιουργώντας αντιπαραθέσεις λόγω της άρνησης των δημοτών να πληρώσουν την επιπλέον επιβάρυνση για τα προνοιακά επιδόματα. Για μια ακόμη φορά, για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων και μικροπολιτικών, οι άνθρωποι με αναπηρία θα στοχοποιηθούν και θα δαιμονοποιηθούν ως μια μεγάλη πληγή της ελληνικής οικονομίας και ως ένας αιτιολογικός παράγοντας της κρίσης. Η διακοπή καταβολής των προνοιακών επιδομάτων θα έχει υλοποιηθεί, χωρίς κανείς να επιβαρυνθεί με το πολιτικό κόστος της κατάργησής τους, μιας και αυτή θα είναι ολοφάνερα το αποτέλεσμα της άρνησης των πολιτών να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί για τα άτομα με αναπηρία.

3 σχόλια :

 1. Μπορείς σε παρακαλώ να παραθέσεις συγκεκριμένο στοιχείο γι αυτό το τόσο ανησυχητικό που αναφέρεις? Γιατί ή Κυβέρνηση ισχυρίζεται το αντίθετο, δηλ πως προστάτευσε τα ΑΜΕΑ στην συμφωνία που υπέγραψε. Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια κανένας δεν πίστευε ότι θα συμβούν.
   κανείς δεν περίμενε να κόβουν επιδόματα από αναπήρους, κανείς δεν περίμενε η "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" το ΚΕΠΑ να "γιατρεύει" ανθρώπους, κανείς δεν περίμενε πως όλα αυτά θα τα πετύχαιναν με το πρόσχημα των αναπήρων "μαϊμού", κατατάσσοντας όλους μας σε λίστα απατεώνων που εξαπατούμε τους υπόλοιπους συμπατριώτες μας, οι οποίοι έως τότε μας υποστήριζαν.
   όλα αυτά τα χρόνια τα γλυκά και καθησυχαστικά λόγια των υπευθύνων, μας έκαναν να συνεχίζουμε τον "μακάριο ύπνο μας", χωρίς να προετοιμαζόμαστε διαρκώς για την όπια επερχόμενη μάχη.
   και με τον τρόπο αυτό μας έπιασαν στον ύπνο και τα πήραν όλα.
   γιατί σας ενοχλεί η αλήθεια;
   γιατί σας φοβίζει η έγκαιρη προειδοποίηση για αυτά που θα έρθουν;
   αν παρακολουθήσετε και εσείς την εξέλιξη των πληροφοριών, των ειδήσεων εσωτερικής και εξωτερικής προέλευσης θα καταλήξετε στο ίδιο συμπέρασμα.
   αν σας ενοχλεί η ρεαλιστική προσέγγιση των θεμάτων που μας αφορούν, αναζητήστε ευχάριστες ειδήσεις και καθησυχαστικές πληροφορίες σε άλλους ιστοτόπους.
   ευχαριστώ!

   Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.