26 Ιουν 2019

Επαναφέραμε τον ΟΠΕΚΑ στη νομιμότητα - Αποδεκτές πλέον οι γνωματεύσεις των ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ, ΑΑΥΕ, και άλλων ανώτατων υγειονομικών επιτροπών

Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος

Μάθε για μένα και ας Σχεδιάσουμε για Όλους

Πετύχαμε να γίνουν αποδεκτές οι γνωματεύσεις των Ανώτατων Στρατιωτικών Υγειονομικών Επιτροπών από τον ΟΠΕΚΑ

Με την παρέμβαση του νομικού Τάκη Αλεξανδράκη στον ΟΠΕΚΑ στις 31-05-2019 υπέρ ενός ανθρώπου με αναπηρία, αποκαλύφθηκε η άθλια μεθόδευση που υλοποιούσαν οι υπηρεσίες του ώστε να μην καταβάλλεται κανένα προνοιακό επίδομα σε αιτούμενους που κατείχαν νόμιμο πιστοποιητικό αναπηρίας Ανώτατων Στρατιωτικών Υγειονομικών Επιτροπών. Με τη δημοσιοποίηση του θέματος από το ιστολόγιο, που αναπαρήγαγαν πολυάριθμα ΜΜΕ τα οποία και ευχαριστούμε, αλλά και με απευθείας επικοινωνία του Τάκη Αλεξανδράκη με τον διευθυντή του αρμοδίου τμήματος του ΟΠΕΚΑ, ασκήθηκε μεγάλη πίεση για την επίλυση του προβλήματος. Ο συνδυασμός των δυνάμεων ανάγκασε (αν και ιδιαίτερα καθυστερημένα) τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης να εκδώσει εγκύκλιο, με αρρ. πρωτοκόλλου Δ12α/Φ.29/Γ.Π.οικ.27334/675, Αθήνα 14-6-2019 του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία απαιτεί το αυτονόητο. Ο ΟΠΕΚΑ να κάνει δεκτές τις γνωματεύσεις Α.ΣΥ.Ε., Α.Ν.Υ.Ε., Α.Α.Υ.Ε., της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ανώτατης Υγειονομικής Επιτροπής του Πυροσβεστικού Σώματος σε ισχύ που έχουν εκδοθεί από τους αιτούντες για άλλη αιτία, εφόσον πληρούνται με βάση αυτές οι ιατρικές προϋποθέσεις του κατά περίπτωση αιτούμενου προνοιακού προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης, όπως άλλωστε ορίζει το άρθρο 1, παρ. 1 του ν. 4331/2015, το οποίο ο ΟΠΕΚΑ παρέβαινε έως τώρα.

Ευχαριστούμε όλες τις φίλες και όλους τους φίλους με αναπηρία της χώρας για την υποστήριξή τους στην προσπάθεια μας. Σας ευχαριστούμε για τη διαρκή επικοινωνία με δεκάδες τηλεφωνήματα, εκατοντάδες ηλεκτρονικά μηνύματα, με τα οποία μοιράζεστε το πρόβλημά σας μαζί μας και λαμβάνετε συγκεκριμένη, εμπεριστατωμένη απάντηση. Σας ευχαριστούμε γιατί ακολουθείτε τις οδηγίες μας, την ίδια στιγμή που οι αρμόδιοι των δημοσίων υπηρεσιών προσπαθούν με κάθε τρόπο να σας πείσουν για το αντίθετο, να σας οδηγήσουν στην απεμπόλιση των δικαιωμάτων σας και μάλιστα, με "δική σας πρωτοβουλία"! Όλοι εσείς θυσιάζεστε στο βωμό της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων. Περιμένουμε την επικοινωνία σας, να εξετάσουμε και το δικό σας ζήτημα και ν' αναζητήσουμε τη λύση του στην έννομη τάξη της Ελλάδας μας!

Ακολουθεί σε μη προσβάσιμη μορφή η εγκύκλιος (έως τη δημοσίευση του άρθρου δεν είχε λάβει ΑΔΑ, ούτε είχε δημοσιευθεί σε μορφή απλού κειμένου στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ). Αρρ. πρωτοκόλλου Δ12α/Φ.29/Γ.Π.οικ.27334/675, Αθήνα 14-6-2019 του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

1 σχόλιο :

  1. Είναι εντυπωσιακή η μαζικότητα των θετικών σας αντιδράσεων και σας ευχαριστώ! Σημειώνω πως όσες περιπτώσεις προώθησα στον ΟΠΕΚΑ, σχετικά με το ζήτημα, επιλύθηκαν. Ότι θα έπρεπε ως το αυτονόητο να πράττει ο ΟΠΕΚΑ και κάθε άλλη δημόσια υπηρεσία, αναγκαζόμαστε να το επιβάλλουμε! Το αποτέλεσμα είναι θετικότατο και άλλο ένα σοβαρότατο πρόβλημα, πετύχαμε να το λύσουμε! Μοιράστε την πληροφορία σε όσους περισσότερους μπορείτε για να επιλυθεί και το δικό τους πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.