24 Μαΐ 2014

Χωρίς κλήρωση στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού συνταξιούχοι του ΟΓΑ με απόλυτη αναπηρία ή τυφλότητα καθώς και όσοι λαμβάνουν εξωιδρυματικό επίδομα παραπληγίας - τετραπληγίας.

  Αιτήσεις από 27-05-2014 έως 20-06-2014. 

  Κοινωνικό πακέτο για 584.550 αγρότες

  Χωρίς κλήρωση θα μετάσχουν στα προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού συνταξιούχοι του ΟΓΑ με απόλυτη αναπηρία ή τυφλότητα καθώς και όσοι λαμβάνουν εξωιδρυματικό επίδομα παραπληγίας - τετραπληγίας.

              ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΕΝΑ ΛΑΣΚΑΡΗ            

  Ένας στους δύο αγρότες και συνταξιούχους του λογαριασμού ανασφάλιστων υπερηλίκων μπορεί να κάνει φέτος δωρεάν διακοπές και ιαματικό τουρισμό, να μετάσχει στο εκδρομικό πρόγραμμα ή να λάβει δωρεάν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις και βιβλία.

  Το πρόγραμμα Αγροτική Εστία, το οποίο αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης από κοινού με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Ξενοφώντα Βεργίνη και παρουσιάζουν κατ΄ αποκλειστικότητα «ΤΑ ΝΕΑ», προβλέπει την ενίσχυση 584.550 δικαιούχων.

  Συνολικά θα διατεθούν 26,9 εκατ. ευρώ και δικαίωμα συμμετοχής έχουν 1.153.700 συνταξιούχοι του ΟΓΑ, συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφάλιστων υπερηλίκων και ασφαλισμένοι του κλάδου κύριας ασφάλισης οι οποίοι έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

  Στα προγράμματα μπορούν να μετάσχουν και τα προστατευόμενα μέλη των δικαιούχων. Πέρα από τα κλασικά των προηγούμενων ετών με εκδρομές, ιαματικό τουρισμό και πακέτα διακοπών, το πρόγραμμα Αγροτική Εστία δίνει φέτος ιδιαίτερη έμφαση στην τροφή του πνεύματος αλλά και στην τροφή των λιλιπούτειων τέκνων αγροτών. Συνταξιούχοι του ΟΓΑ και ασφαλισμένοι στον κλάδο κύριας ασφάλισης του Οργανισμού θα ενισχυθούν με ποσό 200.000 ευρώ καθώς η Αγροτική Εστία θα καλύψει τα τροφεία των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

  Για πρώτη φορά άλλωστε προβλέπονται προγράμματα επιμόρφωσης για νέους αγρότες, χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες μητέρες, ενώ δεν λείπουν και τα δωρεάν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις.

 Οι αιτήσεις συμμετοχής από τους ενδιαφερομένους θα πρέπει να υποβληθούν στα ΚΕΠ από τις 27 Μαΐου έως τις 20 Ιουνίου 2014 με απαραίτητα δικαιολογητικά το βιβλιάριο υγείας ΟΓΑ, το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και το ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων ή το απόκομμα καταβολής εισφορών.

  Θα ακολουθήσει ηλεκτρονική κλήρωση για την ανάδειξη των δικαιούχων, οι οποίοι θα ενημερωθούν σχετικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ ή μέσω των ΚΕΠ, από όπου και θα παραλάβουν τα δελτία συμμετοχής.

  Χωρίς κλήρωση θα μετάσχουν στα προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού συνταξιούχοι του ΟΓΑ με απόλυτη αναπηρία ή τυφλότητα καθώς και όσοι λαμβάνουν εξωιδρυματικό επίδομα παραπληγίας - τετραπληγίας.

                     Πηγή: Εφημερίδα «Τα Νέα»                 

http://www.tanea.gr/news/economy/article/5123315/koinwniko-paketo-gia-584-550-agrotes/http://www.tanea.gr/news/economy/article/5123315/koinwniko-paketo-gia-584-550-agrotes/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου