2 Ιουλ 2021

Η βιταμίνη D ασπίδα προστασίας του οργανισμού και κατά της Covid 19

Η βιταμίνη D ασπίδα προστασίας του οργανισμού και κατά της Covid 19

Είναι ρυθμιστής της λειτουργίας του ανοσοποιητικού μας συστήματος

Εδώ για το σύνολο του κειμένου της ενδιαφέρουσας συνέντευξης που παρατίθεται για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με πρόβλημα ακοής και το ηχητικό της.

Εδώ για να ακούσετε την συνέντευξη.

- Έχω την χαρά σήμερα να φιλοξενώ στην σελίδα μου τον παιδοενδοκρινολόγο Δημήτρη Παπαδημητρίου. Αφορμή για την επικοινωνία μας στάθηκε η πρόσφατη δημοσίευση της έρευνας που ολοκλήρωσε με άξιους συνεργάτες για τα οφέλη της βιταμίνης D. Αν και βρισκόμαστε σε μια χώρα με ηλιοφάνεια έχουμε χαμηλά ποσοστά της συγκεκριμένης βιταμίνης, της οποίας η παραγωγή ενεργοποιείται με την ηλιακή ακτινοβολία. Ποια η σχέση της βιταμίνης D με την Covid 19 και πως η D μπορεί να μας προστατέψει; Ευχαριστώ για το χρόνο που διαθέτεις για την ενημέρωσή μας.

- Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

- Παρακαλώ να μας πληροφορήσεις για την σχετική έρευνα και τα οφέλη της D στον οργανισμό μας.

- Η πρωτόγνωρη για τον σύγχρονο κόσμο πανδημία αφορά σε μια ιογενή λοίμωξη. 1,5 χρόνια μετά την εμφάνιση του ιού δεν έχουμε συγκεκριμένο φάρμακο για την εξουδετέρωσή του, όπως έχουμε για παράδειγμα φάρμακο για τον ιό της γρίπης. Η ταχύτατη έρευνα μας έδωσε ευτυχώς αρκετά ασφαλή εμβόλια, δυστυχώς όμως η παραγωγή τους δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να καλύψει τις παγκόσμιες ανάγκες για έναν γρήγορο εμβολιασμό. Είναι φυσικό ο ιός να μεταλλάσσεται. Καίριο ρόλο παίζει επομένως η ακεραιότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Χωρίς φάρμακο, με αδυναμία ταυτόχρονου εμβολιασμού σε σύντομο χρονικό διάστημα και με έναν ιό που εξελίσσεται, η αξία του ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος δεν έχει τονιστεί παρά μόνο από ελάχιστες φωνές του ιατρικού κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.