1 Μαρ 2021

Οριστικοποίηση σύνταξης αναπηρίας χωρίς να χρειάζεται νέα εκτίμηση ποσοστού αναπηρίας από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή

Οριστικοποίηση σύνταξης αναπηρίας χωρίς να χρειάζεται νέα εκτίμηση ποσοστού αναπηρίας από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή. Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ.

Η αλληλεπίδραση με τους ακολούθους της σελίδας και τα ερωτήματα που μας απευθύνουν, καθορίζουν συχνά το περιεχόμενο των αναρτήσεων. Με αφορμή συζήτηση για το πότε και πως η σύνταξη καθίσταται οριστική, οπότε δεν απαιτείται νέα εκτίμηση ποσοστού αναπηρίας, παραθέτουμε τα κριτήρια - ηλικίας, διάρκειας συνεχούς συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας και τον αριθμό, των, απαιτούμενων για την οριστικοποίηση της σύνταξης, εκτιμήσεων ποσοστού αναπηρίας από τις υγειονομικές επιτροπές.

Σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 3 του νόμου 2084/1992, όπως τροποποιήθηκε με τη διάταξη του άρθρου 8 του ν. 3863/2010, «Οι προσωρινές συντάξεις λόγω αναπηρίας καθίστανται οριστικές, μετά και την τελική γνωμάτευση των αρμόδιων Υγειονομικών Επιτροπών εφόσον:

α) Ο συνταξιούχος έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας του και χρόνο συνταξιοδότησης επτά (7) ετών συνεχώς, κατά τη διάρκεια των οποίων υποβλήθηκε σε τρεις τουλάχιστον εξετάσεις από τις οικείες υγειονομικές επιτροπές.

β) Ο συνταξιούχος έχει συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας του και χρόνο συνταξιοδότησης πέντε (5) ετών συνεχώς, κατά τη διάρκεια των οποίων υποβλήθηκε σε δύο τουλάχιστον εξετάσεις από τις οικείες υγειονομικές επιτροπές.»

Συνεπώς, όσον αφορά τους ασφαλισμένους μετά το 1992, μπορούν να απευθυνθούν στην υγειονομική επιτροπή (ΚΕΠΑ) της περιοχής τους με μία αίτηση μονιμοποίησης ώστε να λαμβάνουν σύνταξη αναπηρίας εφ’ όρου ζωής, χωρίς να απαιτείται κάθε φορά ο έλεγχος από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή.

Περισσότερες πληροφορίες: 699-22-699-69.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την οριστικοποίηση σύνταξης αναπηρίας χωρίς να χρειάζεται νέα εκτίμηση ποσοστού αναπηρίας από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.