4 Φεβ 2021

Video - 29-1-2021 SKAI 100,3 – Πληροφορίες για τον εμβολιασμό – Ο Τάκης Αλεξανδράκης στον Βασίλη Κουφόπουλο – Στιγμιότυπα

>

Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με πρόβλημα ακοής:

- Αγαπητοί ακροατές κατά το χρόνο επικοινωνίας μας θέσατε το ζήτημα του εμβολιασμού τυφλών συμπολιτών μας. Ένας ακροατής μεγάλης ηλικίας έχει ήδη ταλαιπωρηθεί. Αναζητήσαμε απάντηση από έναν άνθρωπο που είναι ο ίδιος τυφλός αλλά πασχίζει ως νομικός για τα δικαιώματα του ανθρώπου με αναπηρία και όχι μόνο. Τι έχει προβλεφθεί από την πολιτεία; Ο κ.

Παναγιώτης Αλεξανδράκης, δικηγόρος, είναι μαζί μας.

- Καλησπέρα σε όλες τις φίλες μας και όλους τους φίλους μας που βρίσκονται στην παρέα της ωραίας εκπομπής σας.

- Αναμένουμε να μας πληροφορήσετε για το τι έχει προβλέψει η πολιτεία για τους ηλικιωμένους με αναπηρία και τον εμβολιασμό τους.

- Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός από την πολιτεία για το πως θα προχωρήσει ο εμβολιασμός τους. Γνωρίζω πως γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει ο κατ' οίκον εμβολιασμός των ανθρώπων με αναπηρία που δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης προς εμβολιαστικά κέντρα. Εμείς στην εκπομπή σας πρέπει να αναφέρουμε όσα συμβαίνουν σήμερα. Το εξηγώ με μια σύντομη φράση: Πρέπει όλοι να καταγραφούν στην σχετική λίστα, από τον έμπιστο φαρμακοποιό της γειτονιάς τους. Αυτός έχει την δικαιοδοσία να εισέλθει στην πλατφόρμα και να κλείσει στο όνομά τους ραντεβού στο πλησιέστερο εμβολιαστικό κέντρο. Προϋπόθεση αποτελεί η ικανότητα του υποψήφιου προς εμβολιασμό να μεταβεί στο εμβολιαστικό κέντρο. Κάθε άνθρωπος με αναπηρία που μας ακούει πρέπει να μην ανησυχεί. Δεν έχασε κανείς την σειρά του για τον εμβολιασμό και κανείς δεν πρόκειται να μείνει χωρίς εμβόλιο από την στιγμή που επιθυμεί να εμβολιαστεί. Αν και έχουμε περάσει στον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 80

- 84, η πλατφόρμα δεν έκλεισε και δεν πρόκειται να κλείσει για την ηλικιακή ομάδα 85 και άνω. Γι' αυτούς συνεχίζεται η καταγραφή στο φαρμακείο της γειτονιάς τους και ο προγραμματισμός εμβολιασμού τους χωρίς πρόβλημα.

- Θετικό!

- Για όσους αδυνατούν να μετακινηθούν προς το εμβολιαστικό κέντρο ελπίζω σύντομα οι δήμοι, σε συνεργασία με την περιφέρεια και την πολιτεία να οργανώσουν κατ' οίκον εμβολιασμό.

- Οι τυφλοί συμπολίτες μας δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν ικανοποιητική φροντίδα στο σπίτι;

- Έχουμε αναφερθεί στην εκπομπή στο ζήτημα της υποχρηματοδότησης των προγραμμάτων βοήθειας στο σπίτι, για την έλλειψη προσωπικού, υλικών και μέσων, που τους στερούν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν ικανοποιητικά τις υπάρχουσες ανάγκες όσων χρήζουν βοηθείας.

- Οι άνθρωποι με αναπηρία καλύπτονται επαρκώς από το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι;

- Όπως προανέφερα δεν επαρκεί το προσωπικό για να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες των ωφελούμενων από το πρόγραμμα.

- Πρακτικά μας λέτε πως το πρόγραμμα υπολειτουργεί.

- Βεβαίως! Σημειώνω πως οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και προσφέρουν όσα περισσότερα μπορούν. Οι ελλείψεις στελεχών, υλικών και μέσων δεν τους επιτρέπουν να πετύχουν τον στόχο που επιθυμούν, προσφέροντας καθημερινή υποστήριξη στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, ειδικά στους μοναχικούς ανθρώπους.

- Στην εκπομπή φτάνουν συνεχώς τέτοιου είδους παράπονα. Είναι κρίσιμο ζήτημα και πρέπει να υπάρξει βελτίωση. Το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι πρέπει να ενισχυθεί άμεσα. Σας ευχαριστώ!

- Σημειώνω πως ο συνεχώς αυξανόμενος πληθυσμός ηλικιωμένων εντάσσει καθημερινά όλο και περισσότερους ανθρώπους στην κατηγορία όσων χρήζουν βοηθείας, γεγονός που οι δήμοι, η περιφέρεια και η πολιτεία, το κοινωνικό κράτος πρέπει να εξετάσει με προσοχή. Πρέπει να οργανωθεί πλέγμα αντιμετώπισης των αυξανόμενων αναγκών που η γήρανση του πληθυσμού επιφέρει και ο κορονοϊός επιτείνει. Ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.