24 Μαρ 2015

Η πρόσβαση των ομάδων σκύλων-οδηγών σε δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις, επιχειρήσεις, μέσα μαζικής μεταφοράς και υπηρεσίες

Η Σχολή 'Λάρα' μας ενημερώνει για την πρόσβαση των ομάδων σκύλων-οδηγών σε δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις, επιχειρήσεις, μέσα μαζικής μεταφοράς και υπηρεσίες. Όπως αναφέρεται, βάσει της ελληνικής νομοθεσίας επιτρέπεται παντού η πρόσβαση των εκπαιδευμένων κι εκπαιδευόμενων σκύλων-οδηγών με τους χειριστές ή τους εκπαιδευτές τους, σε όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις, επιχειρήσεις και υπηρεσίες.

Τα περιστατικά άρνησης εισόδου σε τυφλούς χειριστές και σκύλους οδηγούς οφείλονται κυρίως στην άγνοια του Νόμου από την μεριά των επιχειρηματιών, όμως με τη ολοένα και περισσότερη πληροφόρηση για το θέμα αρχίζει πλέον να γίνεται κτήμα όλων ότι η καθολική πρόσβαση των ομάδων σκύλων - οδηγών (σκύλος-οδηγός, τυφλός-χειριστής), καθώς και των ομάδων που εκπαιδεύονται (σκύλος-οδηγός, εκπαιδευτής ή εθελοντής) προστατεύεται σε όλα τα ανεπτυγμένα κράτη όπως και στην χώρα μας.
Η ενημέρωση πρωτίστως των επιχειρηματιών, αλλά και των δημοσίων υπαλλήλων και των υπηρεσιών από τις αρμόδιες αρχές για το ότι η είσοδος και η παραμονή του σκύλου-οδηγού επιτρέπεται σε όλες δημόσιες και σε ιδιωτικές εγκαταστάσεις, σε χώρους συνάθροισης κοινού, στα ΜΜΜ, και σε καταστήματα που εμπορεύονται τρόφιμα και ποτά είναι όχι μόνο επιβεβλημένη για την εξάλειψη περιπτώσεων άρνησης εισόδου σε έλληνες πολίτες με σκύλους – οδηγούς και βοηθείας, αλλά και ωφέλιμη ως μία ακόμα διαφήμιση της Ελλάδας ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού. Ο τουρισμός των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων (με κινητικά ή άλλα προβλήματα, λόγω γήρατος) αποτελεί μια ειδική μορφή τουρισμού με πολύ καλές προοπτικές. Ιδιαιτέρως, για περιοχές με κάλος και πολιτιστικό – αρχαιολογικό ενδιαφέρον αποτελεί μια ευκαιρία προς αξιοποίηση, που μπορεί να στηρίξει δυναμικά τη γενικότερη στρατηγική ανάπτυξης του τουρισμού. Λαμβάνοντας επομένως υπόψη ότι η πρόνοια περί εισόδου και παραμονής αφορά όλα τα είδη σκύλων-βοηθείας ατόμων με αναπηρίες (συμπεριλαμβανομένων των σκύλων-οδηγών τυφλών) και βεβαίως των χειριστών τους εν δυνάμει επισκεπτών των ελληνικών προορισμών, διανοίγεται μία ευκαιρία για περεταίρω αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.
Μπορείτε να διαβάσετε το δελτίο τύπου της Σχολής Σκύλων Οδηγών Τυφλών Λάρα στο σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.laraguidedogs.gr/docs/2015-03-23_DT.pdf





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.