20 Μαΐ 2022

Αφού ήξερες γιατί δεν μίλαγες;

Επιτέλους μίλα!

Εικονίζεται γροθιά χτυπά τραπέζι και φόντο τρομαγμένο παιδί.

Με όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, στην γειτονιά, στην πολυκατοικία, μέσα στο σπίτι μας, αισθάνομαι ότι νοσούμε βαριά. Δεν μας πιάνει καμιά πανδημία.

Εδώ για το σύνολο του άρθρου.

Η απανθρωπιά έχει θρονιαστεί στην ψυχή, στο πετσί, στο μυαλό μας! Έχουν βιάσει την διάνοια μας τα νούμερα, οι αριθμοί, το χρήμα και έχουμε σπρώξει τον άνθρωπο στην άκρη. Μιλήστε για να επαναφέρουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο! Δεν είχες υποψιαστεί εσύ πατέρα, μάνα, αδερφέ, αδερφή, συγγενή, γείτονα, συγχωριανέ, φίλε, δάσκαλε, εφημέριε, αστυνόμε, δήμαρχε, πρόεδρε ότι ίσως, πιθανότατα, 1 στο εκατομμύριο το κορίτσι, το αγόρι, η ανιψιά, ο ανιψιός, η ξαδέρφη, ο ξάδερφος, ο μαθητής, η μαθήτρια, το γειτονόπουλο, η γειτονοπούλα, κακοποιείται κατ' εξακολούθηση. Ας ομολογήσουμε την αλήθεια!

Ήξερες και τώρα ξέρεις και τον θύτη μάλιστα! Έχεις οσμιστεί την δυσωδία που αναδύεται από την αρρωστημένη σχέση. Είσαι σχεδόν βέβαιος ότι το θύμα βιάζεται, δέρνεται, βασανίζεται, δέχεται έστω λεκτική βία μέχρι ο θύτης να περάσει στην επόμενη «πίστα» της άσκησης και σωματικής βίας. Γιατί δεν μίλησες; Γιατί δεν μιλάς σήμερα;

Μίλα Για όσα υποφέρεις ως θύμα! Μπορούμε να σε βοηθήσουμε! Υπάρχουν τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας. Γυναίκες και άνδρες, καλέστε ανώνυμα όλο το 24ωρο να ζητήσετε βοήθεια και να λάβετε οδηγίες.

Α. 15900.

Β. Τμήμα ενδοοικογενειακής βίας της ελληνικής αστυνομίας - 2131520903 και 2131520904.

Γ. Γραμμή άμεσης κοινωνικής βοήθειας - 197.

Δ. Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης περιφέρειας Αττικής - 10306.

Κάλεσε στο νούμερο του κινητού τηλ. μου, 6992269969 και πες το σύνθημα:

"Η παραγγελία με τις 7 οδοντόκρεμες έχει φτάσει στον προορισμό της. Είναι κάποιος στο σπίτι για να παραλάβει;

Αν δεν μπορείς να μιλήσεις στείλε το ως γραπτό μήνυμα. Θα ξέρω ότι έχεις τεράστιο πρόβλημα. Κινδυνεύεις! Θα απευθυνθώ στις αρμόδιες αρχές και θα ανοίξει ο δρόμος της διάσωσής σου.

Εδώ για το σύνολο του άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.