20 Μαΐ 2022

Πετύχαμε την αποδοχή των εφ' όρου ζωής πιστοποιητικών αναπηρίας με έκδοση πριν την 1-9-2011 στο πιλοτικό πρόγραμμα προσωπικού βοηθού

Εδώ για το σύνολο του άρθρου. Συνιστάται επαγρύπνηση, ορθή ενημέρωση και συνδρομή νομικού συμβούλου. Γνωρίζεται την συνεχή προσπάθεια της σελίδας για Την αποδοχή των εφ' όρου ζωής πιστοποιητικών αναπηρίας που έχουν εκδοθεί πριν την 1-9-2011, όπως το Σύνταγμα και ή έννομη τάξη της χώρας μας ορίζει. Η επιστολή προς την Υπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου, στόχευε μεταξύ άλλων, στην άρση του, προφανώς, παράνομου αποκλεισμού από την διαδικασία υποβολής αίτησης για το πιλοτικό πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού, των ανθρώπων με αναπηρία, με πιστοποιητικό αναπηρίας εφ' όρου ζωής, που έχει εκδοθεί πριν την 1-9-2011.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ένα πανίσχυρο έναντι όλων επίσημο δημόσιο έγγραφο πιστοποίησης αναπηρίας, το οποίο όπως και όλα τα δημόσια έγγραφα, παράγει νόμιμα αποτελέσματα για τον κάτοχό του, έως την ημερομηνία λήξης του, δηλαδή έως το τέλος της ζωής του κατόχου. Εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι η επιστολή λειτούργησε καταλυτικά. Με δελτίο τύπου της 6ης Μαΐου, 2022 το γραφείο τύπου του Υπ. Εργασίας ενημερώνει ότι θα γίνονται δεκτές αιτήσεις για το πιλοτικό πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού και από ανθρώπους με βλάβες, οι οποίες πιστοποιούνται από εφ' όρου ζωής πιστοποιητικά αναπηρίας των νομαρχιών, που έχουν εκδοθεί πριν την 1-9-2011. Κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει διευκρινιστική ανακοίνωση περί της αποδοχής και των εφ' όρου ζωής πιστοποιητικών αναπηρίας με έκδοση πριν την 1-9-2011 τα οποία έχουν εκδοθεί από όλες τις νόμιμα λειτουργούσες υγειονομικές επιτροπές προ ΚΕ.Π.Α. Το Υπ. Εργασίας πράττει, έστω μερικώς, το αυτονόητο, ενεργεί πλέον σύμφωνα με το Σύνταγμα και την έννομη τάξη και αποδέχεται τα εφ' όρου ζωής πιστοποιητικά αναπηρίας που έχουν εκδοθεί πριν την 1-9-2011! Σημειώνεται ότι συνιστάται επαγρύπνηση, ορθή ενημέρωση, ενδελεχής μελέτη των σχετικών εγγράφων και των υποσημειώσεων που ίσως υποκρύπτουν κίνδυνο και προτείνεται, σε κάθε βήμα, σε κάθε διαδικασία, η συνδρομή νομικού συμβούλου.

Το δελτίο τύπου σημειώνει ότι στην Β φάση της υλοποίησης του προγράμματος θα ζητείται πιστοποιητικό αναπηρίας ΚΕ.Π.Α. Είναι προφανές όμως, ότι από την στιγμή που γίνεται αποδεκτό στην Α φάση, πιστοποιητικό αναπηρίας εφ' όρου ζωής με ημερομηνία έκδοσης πριν την 1-9-2011 επιβάλλεται εκ του Συντάγματος η αναλογική εφαρμογή και στην Β φάση. Παραμένουμε σε ετοιμότητα, σε επαγρύπνηση διαρκείας, ώστε να σας ενημερώνουμε ορθά, έγκυρα και έγκαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.