6 Ιουλ 2021

Δίκτυο στήριξης φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών

Ο Κλήμης Πυρουνάκης ο άνθρωπος ο δάσκαλος

Βγες από το σκοτάδι, έλα στο φως!

Εδώ για το σύνολο του κειμένου της συνέντευξης για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με πρόβλημα ακοής και για το ηχητικό της.

Εδώ για να ακούσετε την συνέντευξη.

- Έχω την χαρά σήμερα να μιλώ με τον δάσκαλο, τον τίτλο που θα τον συνοδεύει ακόμη και μετά το τέλος της επίγειας ζωής του για το σπουδαίο έργο του, τον άνθρωπο Κλήμη Πυρουνάκη. Συνταξιούχος πλέον, με μια σημαντική παρακαταθήκη για τις γυναικείες φυλακές Θηβών. Ευχαριστώ που είσαι μαζί μας! Πως ξεκίνησε όλη αυτή η πορεία;

- Ευχαριστώ για την πρόσκληση! Το 1980 διορίστηκα καθηγητής θεολογίας στο Γυμνάσιο Καπαρελίου Θηβών έως το 2008. Τότε προκηρύχθηκε η θέση του διευθυντή στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στις γυναικείες φυλακές Θηβών και μεταξύ 5 επιλέχθηκα για να πάρω την θέση που διατήρησα έως το 2012. Για να μην πάει χαμένη η πείρα που αποκτήθηκε κατά την θητεία στο σχολείο της φυλακής, στο ρόλο του δασκάλου και του εμψυχωτή, δημιουργήσαμε μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, με τίτλο δίκτυο στήριξης φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών. Οι δραστηριότητές της αναπτύσσονται εντός και εκτός φυλακής. Εντός της φυλακής με εργαστήρια μουσικής, λέσχης ανάγνωσης, δημιουργική γραφή, εκπαίδευσης στον καφέ σε επίπεδο μπαρίστα, ραπτικής κ.α. Εκτός φυλακής, στηρίζουμε τον ξενώνα αποφυλακισμένων γυναικών, στην πλατεία Αττικής στην οδό Δεριγνή 28 - 30 και το εργαστήριο ραπτικής που κατασκευάζει μάσκες, τσάντες, πορτοφόλια, μαξιλάρια.

Εδώ για το σύνολο του κειμένου της συνέντευξης για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με πρόβλημα ακοής και για το ηχητικό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.