14 Απρ 2021

Συνέντευξη γονέα παιδιού με αυτισμό - Παγκόσμια ημέρα αυτισμού 2-4-2021

2-4-2021 Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού - Συνέντευξη γονέα παιδιού με αυτισμό

Για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με πρόβλημα ακοής παρατίθεται το σύνολο του κειμένου της συνέντευξης πατώντας εδώ, όπου μπορείτε να ακούσετε και το ηχητικό της.

- Αν και κάθε μέρα είναι μια ακόμη ημέρα αγώνα για τους ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειές τους, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αυτισμού συνομιλώ με έναν φίλο, γονέα παιδιού με αυτισμό. Καλώς ήρθες! Ως γονέας που καθημερινά αντιμετωπίζεις τα προβλήματα που αφορούν στο παιδί σου, ανέφερέ μας τα ζητήματα που θες να συζητήσουμε σήμερα, δίνοντάς μας το στίγμα, την εικόνα της κατάστασης που η χώρα μας βρίσκεται, σχετικά με την υποβοήθηση του ανθρώπου με αυτισμό, για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα προβλήματα των παιδιών με αυτισμό.

- Ευχαριστώ για την φιλοξενία! Όπως όλοι οι γονείς παιδιών με αναπηρία και εμείς προβληματιζόμαστε για το πως το παιδί θα μπορέσει να αυτονομηθεί, όσο είναι κάτι τέτοιο δυνατό. Δυστυχώς κάποτε δεν θα μπορούμε εμείς να το υποστηρίζουμε, άρα πρέπει να καταφέρει να είναι ανεξάρτητο και αυτόνομο. Το σύστημα εκπαίδευσης στην Ελλάδα έχει κάνει κάποιες προσπάθειες για την ένταξη αυτών των παιδιών, όμως δεν το έχει πετύχει. Για παράδειγμα ο γιός μου όταν ήταν να πάει στο νηπιαγωγείο τυπικής εκπαίδευσης, όπως ακριβώς μας συμβούλεψαν και οι ειδικοί θεραπευτές που τον παρακολουθούσαν, με στόχο να βρίσκεται σε έναν χώρο με παιδιά με τα οποία θα μπορεί να αλληλεπιδρά, είχε την ανάγκη ενός ειδικού παιδαγωγού για την παράλληλη στήριξή του εντός της τάξης. Δυστυχώς η γραφειοκρατία, η εξέταση της περίπτωσής του από το ΚΕΣΥ, κατέληξαν χρονοβόρες διαδικασίες που καθυστέρησαν την έγκριση της παράλληλης στήριξης. Αν και ερχόταν από έναν παιδικό σταθμό που του είχε προσφέρει την ευκαιρία να έχει μια καλή ροή και μια σταθερή ρουτίνα, ξεκίνησε την σχολική χρονιά στο νηπιαγωγείο σε ένα εντελώς νέο περιβάλλον, χωρίς παράλληλη στήριξη, γεγονός πολύ άσχημο, με δυσμενείς επιπτώσεις στο παιδί.

Για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με πρόβλημα ακοής παρατίθεται το σύνολο του κειμένου της συνέντευξης πατώντας εδώ, όπου μπορείτε να ακούσετε και το ηχητικό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.