16 Απρ 2015

Βιβλιάριο υγείας για τους ανασφάλιστους απο τα ΚΕΠ

Ας ελπίσουμε ότι τα λεγόμενα στην ακόλουθη ανακοίνωση θα εφαρμοστούν άμεσα για τη σωτηρία όλων μας.
Ακόμη και με αυτή την κατάσταση της διαρκούς έλλειψης ιατρικού ή νοσηλευτικού προσωπικού, της έλλειψης υλικών, φαρμάκων κλπ που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ, η παροχή των υπηρεσιών τους είναι σωτήρια για το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού, που αδυνατεί να πλησιάσει τους αντίστοιχους ιδιωτικούς φορείς υγείας.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
Από τα ΚΕΠ θα μπορούν να προμηθεύονται βιβλιάριο υγείας ανασφαλίστου όσοι έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη και έχουν ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρω.
Αυτό προτείνει, μεταξύ άλλων, το πόρισμα της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε στο υπουργείο Υγείας με  αντικείμενο την πρόσβαση των ανασφαλίστων στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Όπως δήλωσε προς Το Βήμα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Αντρέας Ξανθός, οι ανασφάλιστοι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις δομές του δημοσίου συστήματος υγείας, τόσο στην πρόληψη όσο και στη νοσηλεία. Σήμερα καλύπτεται η νοσηλεία τους, ενώ έχουν πρόσβαση και στη φαρμακευτική περίθαλψη. Με την υπουργική απόφαση που ετοιμάζεται, θα καλύπτονται και οι διαγνωστικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται ακόμη κι αν δεν νοσηλευτούν. Επίσης, θα καταργηθούν οι τριμελείς επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί σε κάθε Νοσοκομείο, οι οποίες εισηγούνται στις διοικήσεις τα αιτήματα νοσηλείας που υπάρχουν από ανασφάλιστους πολίτες.
Η πρόταση της ομάδας εργασίας αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση την προσεχή εβδομάδα.
http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/asfalish/57244/vivliario-ygeias-gia-tous-anasfalistous-apo-ta-kep

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου