13 Ιουν 2016

Επιστολή προς Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό: Αίτημα για την παροχή αναπηρικού αμαξιδίου για τους συνανθρώπους μας που εισέρχονται στην αναπηρία ως παραπληγικοί ενώ είναι ανασφάλιστοι

Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Λακωνίας
Κλεομβρότου 50, 23100
Πληροφορίες: Παναγιώτης Αλεξανδράκης
Τηλ: 27310-83335
Κιν: 6932-312-912
e-mail: alexandrakistakis@gmail.com
blog: takisalexandrakis.blogspot.gr/
blog: amealakonias.blogspot.gr

Εδώ το σύνολο των δελτίων τύπου

Προς: Υπουργό Υγείας κ. Α. Ξανθό
Διεύθυνση Ανάπτυξης Μονάδων Υγείας
Σπάρτη, 13 Ιουνίου 2016, Αρ. πρωτ.: 45

Επιστολή

Θέμα: Αίτημα για την παροχή αναπηρικού αμαξιδίου για τους συνανθρώπους μας που εισέρχονται στην αναπηρία ως παραπληγικοί ενώ είναι ανασφάλιστοι

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας σας καλεί να παρέμβετε προς την αρμόδια Διεύθυνση ανάπτυξης μονάδων υγείας, προκειμένου να αρθεί η αδικία προς τους ανασφάλιστους συνανθρώπους μας που εισέρχονται στην αναπηρία ως παραπληγικοί – κινητικά ανάπηροι, με άμεση διορθωτική νομοθετική διάταξη που να προβλέπει και για αυτούς την παροχή αναπηρικού αμαξιδίου, ανάλογης αξίας με την προβλεπόμενη αξία στα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία, ήτοι 1.080 ευρώ.

Σημειώνουμε πως οι νεοφερμένοι στην αναπηρία συνάνθρωποί μας έχουν να αντιμετωπίσουν πολλά ζητήματα στη νέα μορφή της καθημερινότητάς τους, και η παροχή ενός ικανοποιητικού για τις ανάγκες τους αναπηρικού αμαξιδίου θα τους προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής, θα προωθήσει την ταχύτερη προσαρμογή τους στις νέες συνθήκες, με ευκολότερη καθημερινή μετακίνηση, ταχύτερη επανένταξη στην κοινωνία, στοιχεία απόλυτα απαραίτητα για την ψυχολογική και σωματική τους υγεία και ισορροπία.

Θεωρούμε απαράδεκτο να εγκαταλείπονται στο έλεος της κάθε είδους "φιλανθρωπίας", η οποία συνήθως τους προσφέρει ένα δύσχρηστο νοσοκομειακού τύπου αναπηρικό αμαξίδιο, που δεν τους εξυπηρετεί, δυσχεραίνει την καθημερινή τους μετακίνηση, περιορίζοντας την αυτονομία και ανεξαρτησία τους, αποκλείοντάς τους στο περιβάλλον της κατοικίας ή το πολύ της γειτονιάς τους.

Με τιμή, το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Λακωνίας

1 σχόλιο :

  1. Εάν ο εκάστοτε υπουργός υγείας καθόταν έστω για 24 ώρες σε αναπηρικό αμαξίδιο τότε θα προσφέρονταν απλώχερα τα πιο εξυπηρετικά εργαλεία για τους κινητικά αδύναμους συνανθρώπους μας και εμείς οι υπόλοιποι που δεν αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις θα τους βλέπαμε πιο συχνά να κυκλοφορούν στη πόλη μας για να μας υπενθυμίζουν ότι οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας και όχι μια "άλλη-ξένη' κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.