12 Αυγ 2015

Video - photos 2016-12-23_84 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος" υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης και του ν.π. κοινωνικής προστασίας αλληλεγγύης και παιδείας

Δελτίο τύπου

Προς:  Μ.Μ.Ε. Σπάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2016, Αρ. Πρωτ.: 84

Θέμα: Video - φωτογραφίες - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος"

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ FORUM ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΤΟΜΕΑΣ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΏΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΏΝ ΥΓΕΙΑΣ

Video - Παρουσίαση του επιστημονικού forum "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος" στην εκπομπή "Καθημερινά και Απλά" της ΕΡΤ3

Εδώ το video της 16ης Δεκεμβρίου 2016 με την παρουσίαση της ημερίδας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙΟΝΙΑΝ tv

Εδώ το video με τους χαιρετισμούς στο ξεκίνημα της ημερίδας "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος".

Video - Εισαγωγή στις θεματικές ενότητες μέρος Α (Εκπαίδευση)

Video - Εισαγωγή στις θεματικές ενότητες μέρος Β (Αθλητισμός, Κοινωνική Ένταξη)

Εκπαίδευση μέρος Α

Εκπαίδευση μέρος Β

Εκπαίδευση μέρος Γ

Αθλητισμός μέρος Α

Αθλητισμός - Παύλος Μάμαλος μέρος Β1

Αθλητισμός - Ελένη Κανακούδη μέρος Β2

Αθλητισμός μέρος Γ - Εργοφυσιολογία - διατροφολογία

Κοινωνική ένταξη μέρος Α

Κοινωνική ένταξη μέρος Β

Κοινωνική ένταξη μέρος Γ

"Στρογγυλό τραπέζι"

Επαγγελματική ένταξη στην αγορά εργασίας ΑμεΑ

ΕΕΕΕΚ

Συμβολή και ρόλος φυσικοθεραπείας στον αθλητισμό ΑμεΑ

Σχεδίαση - τουρισμός για όλους - Νατάσα Μποζίνη - Τάκης Αλεξανδράκης

Σύντομη παράθεση συμπερασμάτων από Δημήτρη Πετρούνια

Τελικά συμπεράσματα - κλείσιμο εργασιών ημερίδας

Η ημερίδα “Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος" υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης και του νομικού προσώπου κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και παιδείας του Δήμου Σπάρτης ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016. Κατά τη διάρκεια της παρουσιάστηκαν τα πρώτα πορίσματα του τομέα κοινωνικών επιστημών και επιστημών υγείας του επιστημονικού forum, που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας, μετά από ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε στην επιστημονική κοινότητα. Στην έναρξη της ημερίδας ο πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας ευχαρίστησε εκ μέρους του Δ.Σ. το Δήμο Σπάρτης και το νομικό πρόσωπο κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και παιδείας του Δήμου Σπάρτης για την αμέριστη στήριξη που παρέχουν στη δράση του Σωματείου. Στη συνέχεια καλωσόρισε τους εισηγητές και το πολυπληθές κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα και αναφέρθηκε στο στόχο που το Σωματείο έθεσε κατά τη συγκρότηση του επιστημονικού forum για την επεξεργασία και υποβολή ρεαλιστικών προτάσεων, ικανών να τύχουν πρακτικής εφαρμογής. Επίσης, τόνισε πως η πρόσκληση για τη συμμετοχή στο επιστημονικό forum είναι ανοιχτή και διαρκής προς όλους. Τέλος, ανέφερε πως στην ημερίδα έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην επίτευξη του καλύτερου δυνατού επιπέδου προσβασιμότητας, με την παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, με τη φωνητική περιγραφή των εικόνων στην οποία εξειδικεύεται η συντονίστρια της ημερίδας, δημοσιογράφος κα Νατάσα Μποζίνη, με την προσβασιμότητα της αίθουσας και του χώρου υγιεινής και με τη διανομή σε όλους ενός φακέλου με υλικό σε γραφή βλεπόντων και γραφή τυφλών.

Ακολούθως, ο πρόεδρος του νομικού προσώπου κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και παιδείας του Δήμου Σπάρτης κ. Θέμης Πατσιλίβας, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Σπάρτης κ. Βαγγέλη Βαλιώτη, χαιρέτησε τις εργασίες της ημερίδας. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η αντιπεριφερειάρχης κα Αδαμαντία Τζανετέα, η εκπρόσωπος του ΚΕΕΜ Σπάρτης ανθυπολοχαγός (ΥΨ) κα Άννα Ακριβή Φιλίππα και ο σχολικός σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Ιωάννης Σαϊτάκης. Επίσης, αναγνώστηκε ο χαιρετισμός του Διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού, «Οργάνωση και Διαχείριση Αθλητικών Δραστηριοτήτων για Άτομα με Αναπηρίες», Καθηγητή κ. Απόστολου Στεργιούλα.

Αμέσως μετά, η δημοσιογράφος κα Νατάσα Μποζίνη, η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή εκπομπών, ηχητικών βιβλίων εφαρμόζοντας τις αρχές της σχεδίασης για όλους, ανέλαβε το συντονισμό των εργασιών της ημερίδας. Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν η Εκπαίδευση, ενότητα στην οποία υπεύθυνος της ομάδας εργασίας ήταν ο κλινικός ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής, κ. Στάθης Καρπενησιώτης, ο Αθλητισμός με υπεύθυνο της ομάδας εργασίας τον εκπαιδευτικό, Σύμβουλο ψυχικής Υγείας, προπονητή κ. Δημήτρη Πετρούνια στην οποία συμμετείχαν η πρωταθλήτρια Ελλάδας και πρώτη Ελληνίδα ξιφομάχος που έλαβε μέρος στους πρόσφατους παραολυμπιακούς αγώνες στη Βραζιλία κα Κέλλυ Λουφάκη και ο χρυσός παραολυμπιονίκης στην άρση βαρών σε πάγκο κ. Παύλος Μάμαλος και η κοινωνική ένταξη, με υπεύθυνο τον ψυχίατρο κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ακολούθησε η ενότητα του στρογγυλού τραπεζιού της ημερίδας την οποία συντόνισε ο καθηγητής πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην βαθμίδα του Αναπληρωτή, με γνωστικό αντικείμενο τον Εθελοντισμό κ. Αθανάσιος Στρίγκας. Κατά τη διάρκειά της αναπτύχθηκε ανοιχτός διάλογος με το κοινό, έγιναν τοποθετήσεις, παρεμβάσεις, προτάσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με τις εισηγήσεις των ομάδων εργασίας συνδιαμόρφωσαν τα τελικά συμπεράσματα της ημερίδας και έθεσαν τις βάσεις για την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασίας του ανοιχτού σε όλους επιστημονικού forum του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας με το σύνολο της επιστημονικής κοινοτητας, σε ακόμη περισσότερα επιστημονικά πεδία και νέες θεματικές ενότητες. Θα ακολουθήσει σειρά αναρτήσεων με πλήρες ηχητικό, μαγνητοσκοπημένο και ηλεκτρονικής μορφής υλικό από τις εργασίες της ημερίδας.

Ευχαριστούμε το Δήμο Σπάρτης και το νομικό πρόσωπο κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και παιδείας του Δήμου Σπάρτης για την καθοριστική συμβολή τους στην πραγματοποίηση της ημερίδας. Επίσης, ευχαριστούμε τη διερμηνέα ελληνικής νοηματικής γλώσσας κα Θεοδώρα Τσαποΐτη, την Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης για την εκτύπωση του προγράμματος σε μορφή γραφής βλεπόντων και γραφής τυφλών, το Δ.Σ. του Α.Σ.Ε.Ε. Αμυκλών Σπάρτης "Λακωνία" για την προσφορά χυμών, καθώς και τις εκδόσεις "Studio Amid" για την προσφορά ηχητικών βιβλίων.

Επισκεφθείτε την σελίδα "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος"

Επισκεφθείτε την εκδήλωση "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος"

Διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου με το πρόγραμμα και την αρχική ανακοίνωση της ημερίδας.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Λακωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου