29 Αυγ 2015

2015-08-29_41 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας - Υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμάθηση γραφής και ανάγνωσης τυφλών

Το Δ.Σ του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας καλεί όσους ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών, να παραδώσουν έως τις 15/09/2015 ή να στείλουν ταχυδρομικά αίτηση στο γραφείο του Σωματείου, Κλεομβρότου 50 Σπάρτη Τ.Κ. 23100 ή να τη στείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο alexandrakistakis@gmail.com .

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν αρχές Οκτώβρη.

4 σχόλια :

  1. Καλησπέρα σας! Επειδή δεν υπάρχει κάποια αίτηση διαθέσιμη, στο mail ενδιαφέροντος τι στοιχεία θέλετε να παραθέσουμε;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλησπέρα. Τα μαθήματα αυτά είναι δωρεάν;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Louis Braille αγαπούσε πολύ τη μουσική και έμαθε να παίζει το εκκλησιαστικό όργανο τόσο άριστα, που συνόδευε τις λειτουργίες σε όλη τη Γαλλία. Η βιβλιοθήκη του σχολείου του είχε 14 τεράστιους τόμους, με μεγάλα γράμματα που τα έκαναν πολύ δύσκολα να διαβαστούν. Οι άνθρωποι που τύπωναν τα βιβλία πολλές φορές τύπωναν δυο ιστορίες μαζί μέσα σε ένα βιβλίο. Αυτό έκανε τα βιβλία να ζυγίζουν πάνω από 100 κιλά πολλές φορές και με τα ανάγλυφα μεγάλα γράμματα τα παιδιά μάθαιναν μονάχα να διαβάζουν αλλά δεν κατάφερναν να μάθουν να γράφουν. Ο Louis ήταν ανυπόμονος για να μάθει και ένιωθε απογοητευμένος. Τότε το 1821 ένας στρατηγός με το όνομα Charles Barbier, έκανε την επίσκεψη του στο σχολείο. Είχε εφεύρει ένα καινούργιο κώδικα επικοινωνίας, που τον ονόμαζε «νυχτερινό γράψιμο», ο οποίος περιείχε 12 ανάγλυφους χαρακτήρες. Αυτός επέτρεπε στους στρατιώτες μεταξύ τους να μοιράζονται άκρως εμπιστευτικές και μυστικές πληροφορίες για την μάχη, χωρίς να χρειαστούν να μιλήσουν. Δυστυχώς, ο κώδικας αυτός ήταν πολύ δύσκολος για τους στρατιώτες, αλλά όχι για τον 12χρονο Louis Braille. Ο Louis τροποποίησε τον κώδικα του στρατηγού και από τους 12 ανάγλυφους χαρακτήρες, έφτιαξε ένα καινούργιο σύστημα με 6. Τότε οι 6 ανάγλυφοι χαρακτήρες με τους συνδυασμούς τους, αποτύπωναν το αλφάβητο και μπορούσε ο τυφλός μαθητής να διαβάσει τα γράμματα μόνο με το πάνω μέρος του δείκτη τους, εξασφαλίζοντας ταχύτητα και μεγαλύτερος εύρος στις πληροφορίες που υπήρχαν. Χρησιμοποιόντας και μια αριθμητική ακολουθία στους συνδυασμούς του, κατέστησε το σύστημά του, εύκολο για απομνημόνευση! Το αλφάβητο που εφηύρε ο Louis Braille, με ανάγλυφες στιγμές και με πολλούς συνδυασμούς, δημιουργούσαν ένα ολόκληρο κείμενο, το οποίο οι τυφλοί μπορούσαν μετά από εξάσκηση να το διαβάσουν και μάλιστα με ταχύτητα, αν μάθαιναν σωστά να εξασκούν την αφή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.