18 Μαρ 2015

Μια χώρα στην κόψη του ξυραφιού - άρθρο του Τάκη Αλεξανδράκη

Μια χώρα με μαύρες ειδήσεις σε όλα τα δελτία ειδήσεων.
Αλήθεια πόσο δυνατούς μας θεωρείται να αντέξουμε όλη αυτή τη βάναυση επίθεση κατά της ψυχολογίας μας;
Δε νοιώθω καθόλου ικανοποιημένος από κανένα στέλεχος της πολιτικής ζωής της χώρας μου, διότι κανένας δε μου λέει τη μια και τη μόνη αληθεια.
Βασισμένη στα δόγματα κάθε είδους σχολής της παγκόσμιας εξουσίας λειτουργούν σύμφωνα με το δεκάλογο που λέει πως θα διοικήσεις τον κόσμο.
Σε μια εξαιρετικά σημαντική παράγραφο αναφέρει:
"Διασπείρετε διαρκώς και μεθοδικά αντιφατικές ειδήσεις ώστε να προκαλέσετε σύγχυση στον κόσμο".
Αυτό κάνουν.
Σε αυτή τη σύγχυση βρισκόμαστε.
Και σε μια απίθανη τρομοκρατία.
Τρομοκρατία του λαού από τους δικούς του ανθρώπους, από όλους, ανεξαρτήτως κόμματος, όχι από καμιά σκοτεινή οργάνωση της μαφίας.
Θα βγούμε ή δε θα βγούμε από την ευρωζώνη;
Θα πάρουμε το μισθό μας, τη σύνταξη μας;
Θα έχουμε φάρμακα;
Αγωνία διαρκής.
Όλοι να κρατάμε την ανάσα μας μέχρι την πλήρη ασφυξία.
Και ο λαός να εξαθλιώνεται.
Ο μητροπολίτης Νεάπολης Θεσσαλονίκης μίλησε στον φίλο μου το Σπύρο σήμερα και συγκλόνισε τους πάντες λέγοντας ότι έχουν διπλασιαστεί και έχουν ξεπεράσει τις 7.500 ανθρώπους οι σιτιζόμενοι επί καθημερινής βάσης στα σισίτια της Μητροπόλεώς του.
Υπολογίστε πόσοι συνάνθρωποί μας τρώνε στα σισίτια σε όλες τις Μητροπόλεις και τις λοιπές δομές αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.
Μπορεί να είναι έστω και στο ελάχιστο ικανοποιημένοι οι πολιτικοί μας μετά από αυτό;
Θα ακούσετε το Μητροπολίτη πατώντας το σύνδεσμο που παραθέτω στο τέλος του κειμένου.
Στην ίδια εκπομπή θα ακούσετε και εμένα να αναφέρω στη συζήτηση με το Σπύρο Χαριτάτο τα επισημα στοιχεία για τη διανομή τροφίμων, μια ευεργετική διαδικασία ενίσχυσης των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας με τρόφιμα, την οποία ακύρωσαν το περασμένο έτος, λόγω γραφειοκρατίας.
Συγκεκριμένα, η μεταφορά των αρμοδιοτήτων για τη διανομή τροφίμων από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης στο υπουργείο εργασίας, προκάλεσε την αναστολή του προγράμματος.
Χάθηκε το πρόγραμμα των 300 εκατομμυρίων ευρώ για το 2014 και η διαδικασία για το 2015 έχει ξεκινήσει με ρυθμούς χελώνας.
Και ο λαός πεθαίνει.
Τα επίσημα στοιχεία τα οποία είχαμε συγκεντρώσει και τα οποία δημοσιεύσαμε είναι συγκλονιστικά.
Δειαβάστε το δελτίο τύπου πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://www.lakoniapress.gr/sigklonistika-ta-episima-stichia-schetika-me-to-pososto-tou-plithismou-tis-lakonias-sto-orio-tis-ftochias-i-ke-kato-apo-afto/Ακούστε την γιάφκα του Σπύρου Χαριτάτου της 17ης Μάρτη 2015, με τη συζήτηση του με το Μητροπολίτη Νεάπολης Θεσσαλονίκης  και με εμένα στο δεύτερο μέρος, πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
http://www.alpha989.com/Media.aspx?a_id=1338&item=15507&prodId=68

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου