4 Δεκ 2014

Alpha989 Alpha 96,5 "Εκπομπή αρχείου Παρέα" 30-11-2014- Συνταγματική αναγνώριση της ελληνικής νοηματικής γλώσσας - παιδικά χωριά SOS - Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας

Alpha989 - Alpha 96,5 "Παρέα" 18 Ιανουαρίου 2015

Εκπομπές της "Παρέας" στον Alpha989

Θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με επίκεντρο τον Άνθρωπο με Αναπηρία, και την πρακτική υιοθέτηση των αρχών της σχεδίασης για όλους, αποτελούν το αντικείμενο συζήτησης για την "παρέα" η οποία θα αναζητά και θα βρίσκει λύσεις και διεξοδους κάθε Σάββατο στις 13:30 στο ραδιόφωνο του Alpha989. Ανοίγουμε διαύλους επικοινωνίας με εσάς, τις ακροάτριες και τους ακροατές μας, εκφράζουμε απόψεις, διαφωνούμε, προβληματιζόμαστε, ανταλλάσουμε πληροφορίες, υιοθετούμε ορθές πρακτικές, αναζητούμε και βρίσκουμε την αλήθεια. Στο alexandrakistakis@gmail.com περιμένουμε τα σχόλιά σας, τα ερωτήματα, τους προβληματισμούς σας, τις παρατηρήσεις, τις προτάσεις σας, τις ενστάσεις και τις διαφωνίες σας, τις οποίες θα αναλύουμε και θα λαμβάνουμε υπόψη μας.

Στην "παρέα" της 30ης Νοεμβρίου 2014 η συνέντευξη του προέδρου της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας, Ιωάννη Γιάλλουρου.

"Σε χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Συνταγματική Αναγνώριση της Εθνικής Νοηματικής Γλώσσας των κωφών - βαρηκόων έχει γίνει πραγματικότητα.

Το παράδειγμα μας δίνουν η Ουγγαρία, η Πορτογαλία, η Αυστρία, η Φινλανδία, μα και σε άλλες χώρες με διαφορετική δομή πολιτεύματος, η Εθνική Νοηματική Γλώσσα έχει αναγνωριστεί επίσημα, όπως στην Γερμανία, το Βέλγιο και σε εκτός Ε.Ε. χώρες σαν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Είναι πλέον η ώρα της Ελλάδας να πράξει το αυτονόητο: Την συνταγματική αναγνώριση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας."

Video με διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα και με υποτίτλους της συνέντευξης του κ. Ιωάννη Γιάλλουρου για τη συνταγματική αναγνώριση της ελληνικής νοηματικής γλώσσας

Ακούστε την "παρέα" της 30ης Νοεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου