29 Μαΐ 2014

2015-11-10_53 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας - Ένα ανεκμετάλλευτο τουριστικό προϊόν - Επανάληψη

Θέμα: Ένα ανεκμετάλλευτο τουριστικό προϊόν

Σύροντας τον κέρσορα πάνω από τους ακόλουθους συνδέσμους, με την αλλαγή του χρώματος, ενεργοποιείται η δυνατότητα επιλογής, παρακολούθησης videos και ανοίγματος σχετικών συνδέσμων. Για αναγνώστες οθόνης περιήγηση με το πλήκτρο tab για πλοήγηση στις επικεφαλίδες και στους συνδέσμους

Προς:  Μ.Μ.Ε., Σπάρτη, 10 Νοεμβρίου 2015, Αρ. Πρωτ.: 53

Δελτίο τύπου

Θέμα: Ένα ανεκμετάλλευτο τουριστικό προϊόν

Η υιοθέτηση των αρχών της σχεδίασης για όλους ως μοχλός ανάπτυξης, είναι ο τίτλος του πονήματος το οποίο ως Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας έχουμε προωθήσει στα υψηλότατα κλιμάκια της τωρινής και της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας, θέλοντας να ενεργοποιήσουμε δράσεις, προς την ιδιαίτερα αναπτυξιακή οδό, την οποία ο ίδιος ο τίτλος του πονήματος γλαφυρά περιγράφει. Το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας, με την συνδρομή επιστημονικού προσωπικού το οποίο προσέφερε τις υπηρεσίες του εθελοντικά, (διαβάστε εδώ) - συνέταξε εμπεριστατωμένη προμελέτη για το επίπεδο προσβασιμότητας χώρων διαμονής τουριστών, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν στις 18-03-2014. Τα αποτελέσματα της προμελέτης παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Παναγιώτη Αλεξανδράκη στην ολομέλεια του συμβουλίου της περιφέρειας Πελοποννήσου της 9ης Ιουλίου 2014, με στόχο να ενταχθεί η πρόταση του Σωματείου το συντομότερο δυνατόν στον προγραμματισμό δράσεων της περιφέρειας Πελοποννήσου. Επίσης, ο πρόεδρος του Σωματείου ανακοίνωσε πως τίθεται στη διάθεση της περιφέρειας Πελοποννήσου η συσσωρευμένη εμπειρία και τεχνογνωσία του Σωματείου πάνω σε θέματα σχεδιασμού και υλοποίησης της προσβασιμότητας υποδομών και δικτύων. Ακολούθως το Περιφερειακό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση του Σωματείου ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας. Από την σχετική απόφαση 301/09/07/2014 του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου ενδεικτικά παραθέτουμε την αρχική φράση: "η περιφέρεια Πελοποννήσου, θέτει σε άμεση προτεραιότητα την οριζόντια υιοθέτηση των αρχών της «Σχεδίασης για Όλους» σε δράσεις της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020". Με την απόφαση αυτή, το περιφερειακό συμβούλιο ενέταξε στο πρόγραμμα του, σε κάθε έργο, την εφαρμογή των αρχών της σχεδίασης για όλους, χωρίς όμως να τύχει έως τώρα, πρακτικής εφαρμογής.

Διαβάστε ενδιαφέροντα στοιχεία για την αναπτυξιακή προοπτική που προσφέρει η επίτευξη υψηλότατου επιπέδου προσβασιμότητας, από το δημοσίευμα με τίτλο "προσβάσιμος τουρισμός: Η ανεκμετάλλευτη αγορά των 500 δισ. ευρώ - Της Δήμητρας-Μαρίλιας Φούρλα, στο οποίο αναλύεται το πως η ζήτηση θα μπορούσε να αυξηθεί έως 44% κατ’ έτος, αποφέροντας επιπλέον 142 δισ. ευρώ και επιπλέον 3,4 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στην ευρωπαϊκή οικονομία, εάν οι τουριστικοί προορισμοί στην Ευρώπη και φυσικά οι χώροι διαμονής τουριστών, ήταν πλήρως προσβάσιμοι στα άτομα που έχουν ανάγκη την ειδική πρόσβαση, είτε λόγω αναπηρίας, είτε λόγω ηλικίας.

Εδώ μπορείτε να διαβάστε περισσότερα για τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό προσβάσιμης πόλης. Ακόμη και η υποβολή φακέλου υποψηφιότητας από τους δήμους του πανέμορφου και πασίγνωστου ιστορικά νομού μας στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, γεγονός που προϋποθέτει ένα ικανοποιητικό επίπεδο προσβασιμότητας των υποδομών τους, θα διαφημίσει τη Λακωνία μας σε όλο τον κόσμο, παροτρύνοντας τους πολυάριθμους ανθρώπους με αναπηρία και τους ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη τις προσβάσιμες υποδομές, να επισκέπτονται τον τόπο μας, μαζί με τους συνοδούς ή τις οικογένειές τους, προωθώντας την ανάπτυξη σε έναν τομέα που δεν εχει έως τώρα εξελιχθεί, στην προσέλκυση ομάδων πληθυσμού που αποτελούν ένα δυναμικό μα ανεκμετάλλευτο τουριστικό προϊόν.

«Access City Award 2017» - Εδώ διαβάστε περισσότερα για τον 7ο διαγωνισμό της προσβάσιμης πόλης 2017. Μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2016 (μεσάνυχτα, ώρα Βρυξελλών), μπορούσαν οι πόλεις της Ε.Ε., με περισσότερους από 50.000 κατοίκους να υποβάλλουν τις υποψηφιότητές τους, στο διαγωνισμό για το βραβείο «Access City Award 2017», το ευρωπαϊκό βραβείο για τις πόλεις που είναι προσβάσιμες στα άτομα με αναπηρία και στους ηλικιωμένους, που έχει προκηρύξει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εδω διαβάστε τις πόλεις που βραβεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια;

Εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βραβείο Access City Award

Με τιμή, το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Λακωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.