16 Απρ 2021

Πως ΚΕΠΑ και ΕΦΚΑ παγιδεύουν τον άνθρωπο με αναπηρία να αποδεχτεί το αποτέλεσμα Πιστοποίησης Αναπηρίας

Η διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας ΚΕ.Π.Α. έχει δικαίως αποτελέσει πολλές φορές αντικείμενο αρνητικών σχολίων καθώς τόσο σε επίπεδο εκτίμησης του ποσοστού αναπηρίας αυτή στηρίζεται σε μη δίκαιη κρίση, ενώ κατά καιρούς έχει καταγγελθεί η ανάρμοστη συμπεριφορά μελών ορισμένων υγειονομικών επιτροπών ΚΕ.Π.Α. προς τους εξεταζόμενους ανθρώπους με αναπηρία.

Δεδομένης της καθοριστικής σημασίας που έχει το πιστοποιητικό αναπηρίας και το αποδιδόμενο ποσοστό αναπηρίας για την ζωή του ανθρώπου με αναπηρία, κάθε πτυχή της διαδικασίας πρέπει να τυγχάνει εξαιρετικής προσοχής. Κάθε ένας άνθρωπος με αναπηρία πρέπει να προστατεύει τον εαυτό του εξετάζοντας κάθε διοικητική διαδικασία ή την περίπτωση ανθρωπίνου λάθους, που θα έχει δυσμενείς συνέπειες για την πορεία της ζωής του, γιατί η δημόσια διοίκηση εφαρμόζει τον κανόνα «άγνοια νόμου από τον πολίτη δεν συγχωρείται».

Στο επίκεντρό της προσοχής μας στο παρόν άρθρο τίθεται η ηλεκτρονική διαδικασία διαχείρισης αιτήματος για αξιολόγηση στο κεπα, δηλαδή της ηλεκτρονικής παρακολούθησης της πορείας από την αρχική αίτηση για εξέταση από το ΚΕ.Π.Α. μέχρι και την παραλαβή του πιστοποιητικού αναπηρίας. Η διαδικασία αυτή έχει υλοποιηθεί από το πληροφοριακό σύστημα του e-ΕΦΚΑ, και η οποία ίσως με ενδεχόμενο δόλο στερεί από τον πολίτη νόμιμα δικαιώματα όπως αυτό της έγκυρης πληροφόρησης, "παγιδεύοντας" νομικά τον ενδιαφερόμενο.

Διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ με κρίσιμες πληροφορίες και οδηγίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.