11 Μαρ 2015

Θα επανεξεταστεί το ποσοστό αναπηρίας όσων δικαιούνται αναπηρική σύνταξη

  Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Στρατούλης 


  Ειδική σύσκεψη με θέμα τις αναπηρικές συντάξεις θα πραγματοποιηθεί αύριο μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας και του ΙΚΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δημήτρης Στρατούλης. 


  Στη σύσκεψη αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, θα επανεξεταστεί το ποσοστό αναπηρίας όσων δικαιούνται αναπηρική σύνταξη. 


  Σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Ήλιος», τον Ιανουάριο του 2015 δόθηκαν 228.639 αναπηρικές συντάξεις. Το σχετικό κονδύλι για τα ασφαλιστικά ταμεία ανέρχεται σε 143 εκατ. ευρώ (1,7 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση). Η μέση αναπηρική σύνταξη ανέρχεται σε 627 ευρώ. 


  Οι δαπάνες για τις αναπηρικές συντάξεις αποτελούν το 6,1 % του συνόλου (2,3 δισ. ευρώ). Οι δικαιούχοι των αναπηρικών συντάξεων αποτελούν το 8,5% του συνόλου των συνταξιούχων (2,6 εκατομμύρια). 


  Επίσης, ο κ. Στρατούλης αναφερόμενος στο χρόνο χορήγησης της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων (επίδομα τέκνων) δήλωσε πως δεν θα υπάρξει στην πραγματικότητα καμία καθυστέρηση (σ.σ. θα καταβληθούν έως την 8η Απριλίου αντί της 27ης Μαρτίου, όπως είχε αρχικά διαρρεύσει) και αυτό γιατί πέρυσι η δόση αυτή είχε καταβληθεί στις 18 Απριλίου. 


http://www.e-dimosio.gr/oikonomia/tha-epanexetasti-to-pososto-anapirias-oson-dikeounte-anapiriki-sintaxi/http://www.e-dimosio.gr/oikonomia/tha-epanexetasti-to-pososto-anapirias-oson-dikeounte-anapiriki-sintaxi/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.