24 Μαΐ 2014

Η έκθεση του CERN στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

  Έχω ανακοινώσει και παλιότερα την ενδιαφέρουσα παρουσίαση μιας γεύσης από το επιστημονικό πεδίο την οποία μας προσφέρει το άξιο συγχαρητηρίων Ευγενίδειο ίδρυμα! 

  Η έκθεση του CERN «“Επιταχύνοντας” την Επιστήμη», με παράλληλη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα για μικρούς και μεγάλους, την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 και ώρες 11:00 και 13:00. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη και δεν χρειάζεται προηγούμενη κράτηση. 

  Για διευκρινίσεις, πληροφορίες περιμένουμε γραπτό σας μήνυμα στο τηλέφωνο: 693 617 7143 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lib@eugenfound.edu.gr 

  Η έκθεση «“Επιταχύνοντας” την Επιστήμη»,έχει ήδη πραγματοποιήσει το δικό της μακρινό ταξίδι σε όλη την Ευρώπη, κερδίζοντας το ενδιαφέρον… και τις καρδιές εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών. Την έκθεση φέρνουν στην Ελλάδα το Ίδρυμα Ευγενίδου και η Ελληνογερμανική Αγωγή και την υλοποιούν σε συνεργασία με τον τομέα Φυσικής της Σχολής Ε.Μ.Φ.Ε. του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, τον Τομέα Πυρηνικής Φυσικής και Στοιχειωδών Σωματιδίων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Ινστιτούτο Επιταχυντικών Συστημάτων και Εφαρμογών και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Σημειώνεται ότι την έκθεση έχει δημιουργήσει το CERN με την υποστήριξη του Dudley Wright Foundation. 

  Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

  Μεγάλος Αδρονικός Επιταχυντής, Μεγάλη Έκρηξη, μποζόνιο του Higgs, ATLAS, CMS, ΑLICE: λέξεις άγνωστες ή δυσνόητες για τους περισσότερους, που κρύβουν ωστόσο μέσα τους εντυπωσιακές ανακαλύψεις για την εξέλιξη του Σύμπαντος και την θεμελιώδη δομή της ύλης. Η έκθεση «“Επιταχύνοντας” την Επιστήμη» υπόσχεται να μοιραστεί μαζί μας τις ανακαλύψεις αυτές, παρουσιάζοντας με τρόπο απλό και κατανοητό τι ακριβώς γίνεται στις υπόγειες εγκαταστάσεις του CERN, του σπουδαιότερου ερευνητικού κέντρου στην φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων, μερικές δεκάδες μέτρα κάτω από την από τα Γαλλοελβετικά σύνορα κοντά στην Γενεύη. 

  Παρουσιάζοντας με τρόπο κατανοητό τις επιστημονικές μάς γνώσεις για τα βασικά δομικά συστατικά της ύλης και την εξέλιξη του Σύμπαντος, η έκθεση «“Επιταχύνοντας” την Επιστήμη» εστιάζει στην τεράστια συνεισφορά του CERN και των πειραμάτων που διεξάγονται στην προσπάθεια των επιστημόνων να απαντήσουν σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα και αναπάντητα ακόμη ερωτήματα, που αντιμετωπίζει η σύγχρονη φυσική. 

  Αναδεικνύοντας την σημασία της βασικής επιστημονικής έρευνας αλλά και της τεχνολογικής εξέλιξης στην προσπάθεια επίτευξης αυτού του στόχου, η έκθεση αυτή προσκαλεί το κοινό σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι στην αρχή του Σύμπαντος και στην … καρδιά της ύλης! 

                     Πηγή: http://www.astronomy-astrophotography.gr/http://www.astronomy-astrophotography.gr/                   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου