3 Δεκ 2013

Video από Ελλάδα tv ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑμεΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ - 30-11-2013

Video από Ελλάδα tv ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑμεΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ - 30-11-2013

Παρακολουθήστε στιγμιότυπα από την ημερίδα "Σύγχρονες τάσεις & κατευθύνσεις για την ενδυνάμωση της κοινωνικής επαγγελματικής ενσωμάτωσης ΑμεΑ" η οποία πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του δήμου Σπάρτης στις 30-11-2013. Διοργάνωση Νομικό Πρόσωπο κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης & παιδείας του Δήμου Σπάρτης και Σωματείο Ατόμων με ειδικές ανάγκες Ν. Λακωνίας.

  • Εισηγητές:

Ο κ. Γιάλλουρος Ιωάννης πρόεδρος Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδας ανέπτυξε το θέμα «νέοι & νέες με αναπηρία ενώνουμε τις δυνάμεις μας για ένα καλύτερο αύριο». Ο κ. Γιάλλουρος Ιωάννης από το 1997 δραστηριοποιείται στα Σωματεία και τις Ομοσπονδίες κωφών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Από το 2010 ήταν άτυπο μέλος του Δ.Σ του ευρωπαϊκού forum ΑμεΑ και αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής ένωσης κωφών. Το 2013 εκλέχθηκε μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΕΣΑΜΕΑ, υπεύθυνος για τη νεολαία. Είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ευρωπαϊκού forum ΑμεΑ. Είναι μηχανικός υπολογιστών, απόφοιτος του Ε.Μ.Π. με μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων.

Ο Δρ Ιωάννης Μπασδέκης ανέπτυξε το θέμα της υιοθέτησης τεχνικών προδιαγραφών για την ηλεκτρονική προσβασιμότητα. Ο Δρ Ιωάννης Μπασδέκης είναι από το 2002 στέλεχος του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Είναι διδάκτωρ πληροφορικής του Πανεπιστημίου ΚΕΝΤ με κύρια ερευνητική κατεύθυνση την ηλεκτρονική προσβασιμότητα και ευχρηστία του περιεχομένου του διαδικτύου, και επικεφαλής πολλών έργων κατασκευής προσβάσιμων ψηφιακών υπηρεσιών μεταξύ των οποίων η πύλη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και η πύλη Αμεανετ. Δημιούργησε και είναι υπεύθυνος της δραστηριότητας παρακολούθησης του δείκτη ηλεκτρονικής προσβασιμότητας του Ελληνικού διαδικτύου με σχετικές δημοσιεύσεις. Τέλος, είναι μέλος του Γνωμοδοτικού Τεχνικού Συμβουλίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Η κ. Παναγιώτα Λεωτσάκου, ανέπτυξε το θέμα "η ένταξη των παιδιών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην εκπαίδευση”. Η κ. Παναγιώτα Λεωτσάκου είναι Κοινωνική ψυχολόγος/ Κοινωνιολόγος, σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού Τυφλών ΠΕ31 ΚΕΔΔΥ Α Αθήνας, με μάστερ στη διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων με κατεύθυνση την αξιολόγηση. Είναι πρόεδρος του Δ.Σ. της Ευρώπης του διεθνούς συμβουλίου για την εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα όρασης ICEVI. Είναι πρόεδρος του συλλόγου ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής Αττικής και ταμίας της πανελλήνιας ομοσπονδίας συλλόγων ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής.

Η κ. Ειρήνη Παπατρέχα, ανέπτυξε το θέμα "ΑμεΑ: Άνθρωποι με ειδικές Αξιοποιήσιμες δεξιότητες... η αναπηρία ως διαφορετικότητα και όχι ως πρόβλημα". Η Κ. Ειρήνη Παπατρέχα είναι Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Συστημικής Προσέγγισης. Ολοκλήρωσε σπουδές Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Σπουδών το 1998. Το 2000 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (D.E.A.) στην Ψυχολογία Ανθρώπου και Ψυχοπαθολογία στο Πανεπιστήμιο Louis Pasteur του Στρασβούργου στη Γαλλία. Από το 2005 εκπαιδεύεται στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ) στη Συστημική Προσέγγιση και τη Διεργασία Ομάδας. Έχει εργασθεί ως Ψυχολόγος προσφέροντας υποστηρικτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε άτομα και ομάδες, καθώς και σε προγράμματα ενδυνάμωσης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού, συνεργαζόμενη με Θεραπευτικά Κέντρα και Δημόσιους Φορείς. Από το 2001 εργάζεται στην Υπηρεσία Ανθρώπινου Δυναμικού στην ΑΜΕΛ Α.Ε., η οποία από το 2011 μαζί με την ΤΡΑΜ Α.Ε. και την ΗΣΑΠ Α.Ε. δημιούργησαν κατόπιν συγχωνεύσεως τη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., παρέχοντας υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής εργαζομένων. Από το 2011 είναι εισηγήτρια στη θεματική ενότητα «Διαχείριση Στρες – Stress Management” για το Diploma HR Management. Από το 2012 είναι μέλος της ομάδας εκπαιδευτών του Σεμιναρίου «Διαμορφώνοντας Συστημική Προσέγγιση» στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ).

Ο κ. Παναγιώτης Αλεξανδράκης, πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Λακωνίας και νομικός, ανέπτυξε το θέμα της προσβασιμότητας του δομημένου περιβάλλοντος και αναφέρθηκε στη δράση του Σωματείου και στη σημερινή κατάσταση την οποία βιώνουν τα ΑμεΑ στη χώρα μας.

Video από το Ελλάδα tv με στιγμιότυπα από την ημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.