26 Ιουν 2018

Δρεπάνι σε αναπηρική σύνταξη και επιδόματα

Η επίθεση που είχε ξεκινήσει με το εφεύρημα "ανάπηροι - μαϊμού", όπως εσκεμμένα μας χαρακτήρισαν για να αμαυρώσουν την ταλαιπωρημένη κοινωνική ομάδα μας ώστε να προκαλέσουν ρήγμα στη θετική για εμάς στάση της κοινής γνώμης, συνεχίζεται με κάθε τρόπο και σε όλα τα επίπεδα.

Ολιγωρία ενεργειών του αναπηρικού κινήματος

Αντί από τότε το αναπηρικό κίνημα να αντί δράσει εντονότατα, για να ανατρέψει τα σχέδιά τους και να αποτρέψει την ενεργοποίηση του κοινωνικού αυτοματισμού, στάθηκε απαθές επιτρέποντας την σταδιακή εφαρμογή όλων των επιθετικών σχεδίων. Όταν πλέον τα γεγονότα ήταν τετελεσμένα, εξέφρασε εκ του ασφαλούς τις διαμαρτυρίες του.

Η αμεσότητα της αντίδρασής του ήταν δυνατό να ανατρέψει την δυσμενή εξέλιξη, παρουσιάζοντας την αλήθεια, απαιτώντας να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι όσο ψηλά και αν βρίσκονταν, εκείνοι που διέταξαν υγειονομικές επιτροπές συγκεκριμένων νομών της χώρας, να "βαφτίσουν" αναπήρους ορισμένους υγιείς πολίτες, εκδίδοντας για αυτούς πιστοποιητικά αναπηρίας που πιστοποιούσαν ανύπαρκτες αναπηρίες. Αντιθέτως όμως, επέτρεψε την εξέλιξη της επίθεσης και την μετατροπή της σε ανηλεή! Η "δουλειά" είχε γίνει. Ο κοινωνικός αυτοματισμός είχε ενεργοποιηθεί με επιτυχία. Χωρίς την στήριξη της κοινωνίας που σύσσωμη ως τότε στεκόταν αλληλέγγυα στους Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες, πλέον ήταν ανεμπόδιστη η πορεία της εξαθλίωσής μας.

Η αναπηρία επιδεινώνει τις συνέπειες της κρίσης

Πέρα απ’ όσα έχουμε υποστεί όλοι οι Έλληνες, οι Άνθρωποι με Ειδικές Ανάγκες κουβαλάμε επιπλέον ένα τεράστιο βάρος, αυτό που η αναπηρία μας επιβάλει μέχρι το τέλος της ζωής μας. Δεν υπάρχουν για εμάς εναλλακτικές λύσεις. Δεν είναι δυνατό να βρούμε ή ν' αλλάξουμε εργασία, να μεταναστεύσουμε σε άλλη χώρα αναζητώντας την τύχη μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουμε εδώ και ν' αναμένουμε καρτερικά τον αφανισμό μας. Δεν θα απαριθμήσω όλα όσα ήταν εφικτό να πραγματοποιηθούν για την απεμπλοκή του Ανθρώπου με Ειδικές Ανάγκες από την επιδοματική πολιτική, είτε με συνέργειες για την κατάστρωση ενός εφαρμόσιμου σχεδίου είτε έστω με απλή αντιγραφή επιτυχημένων πολιτικών, χωρών του εξωτερικού. Ούτε θα αναφερθώ σε όσα δεν έγιναν αν και η νομοθεσία μας τα προβλέπει, σχετικά με την βελτίωση της ζωής των Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες στον τομέα της εκπαίδευσης, της υγείας, της αποκατάστασης, της προσβασιμότητας, της άρσης κάθε είδους αποκλεισμών. Δεν θα μιλήσω αναλυτικά για όλα όσα έχουν συμβεί και έχουν αντιθέτως προκαλέσει δραματική μείωση της ποιότητας της ζωής, της υγείας, των φαρμακευτικών παροχών, των θεραπειών μας. Τονίζω πως σύντομα αναμένεται επιδείνωση, εξαιτίας προγραμματισμένης περαιτέρω μείωσης των σχετικών δαπανών.

Η "Κολυμβήθρα του Σιλωάμ"

Μπορεί να μην έχει μειωθεί ακόμη το ύψος των προνοιακών επιδομάτων, έχει όμως μειωθεί δραματικά ο αριθμός των δικαιούχων. Για να τα λάβεις πρέπει να είσαι ετοιμοθάνατος. Ακόμη και αν διαθέτεις ένα νομικά ισχυρό έναντι όλων πιστοποιητικό αναπηρίας που έχει εκδοθεί πριν το Σεπτέμβρη του 2011, με διάρκεια "εφ' όρου ζωής", έχουν εντολή να σε παροτρύνουν, να σε πιέσουν να μπεις στην "Κολυμβήθρα του Σιλωάμ". Στην προσπάθειά τους να σε πείσουν να περάσεις εκ νέου υγειονομική επιτροπή, βάλλουν, αποκλειστικά προφορικά* κατά του απόλυτα ισχυρού και νόμιμου εφ' όρου ζωής πιστοποιητικού αναπηρίας σου, απαξιώνοντάς το.

* Σημειώνω πως είναι αδύνατο δημόσιος υπάλληλος να καταφερθεί γραπτώς κατά του εφ' όρου ζωής πιστοποιητικού αναπηρίας σου, το οποίο φυσικά είναι ένα επίσημο δημόσιο έγγραφο διότι θα διωχθεί. Γι' αυτό και προσπαθούν να σε πείσουν προβάλλοντας μόνο προφορικές αιτιάσεις.

Η χωλή λειτουργικότητα

Στο ΚΕΠΑ (ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί η αρμόδια υγειονομική επιτροπή), αν μιλάς, αν σκέπτεσαι, αν κινείς έστω κάποια δάχτυλα, αν αναπνέεις, με την συνδρομή του κριτηρίου της λειτουργικότητας…"γιατρεύεσαι"! Τα ποσοστά αναπηρίας μειώνονται δραματικά. Όχι γιατί έγινες καλά από θαύμα, αλλά γιατί τώρα την αναπηρία σου την θεωρούν ελαφρύτερη! Λες και το ποσοστό αναπηρίας σου ανεβοκατεβαίνει σαν τις τιμές των μετοχών.

Το βασανιστήριο της σταγόνας

Πως θα ζήσεις κανείς δε νοιάζεται. Άλλωστε γιατί να ζήσεις; Αφού...κοστίζεις…

Οι παλιές και νέες μνημονιακές μας δεσμεύσεις

Αν και γιορτάσαμε την λήξη των μνημονίων, αυτά είναι παρόντα και διατάσσουν την εκπλήρωση των μνημονιακών υποχρεώσεων, που επιβάλλουν μειώσεις και απαιτούν, πέρα των λοιπών περικοπών, τα κονδύλια για την αντιμετώπιση της φτώχειας στην οποία σπρώχνεται ο λαός, να βρεθούν από τις περικοπές των κονδυλίων της κοινωνικής πρόνοιας. Η χρηματοδότηση των προγραμμάτων του ΚΕΑ, του κοινωνικού μερίσματος, για τους εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας, αντί να καλυφθεί με νέα κονδύλια, συγκεντρώνεται με περικοπή των κονδυλίων της κοινωνικής πρόνοιας κατά 900 εκ. ευρώ ετησίως ήτοι 0,5 του ΑΕΠ.

Το μεσοπρόθεσμο που υπεγράφη πρόσφατα προβλέπει: αλλαγές στα κριτήρια χορήγησης όλων των επιδομάτων αναπηρίας, καθώς έως τα μέσα του 2019 οι αρμόδιες υπηρεσίες θα πρέπει να εφαρμόζουν τόσο ιατρική όσο και λειτουργική εξέταση για την επιλογή των δικαιούχων.

Σημειώνω πως δεν αναφέρεται τίποτα για τις υποχρεώσεις που η πολιτεία έχει αναλάβει για την εξυπηρέτηση του Ανθρώπου με Ειδικές Ανάγκες, για την πραγματοποίηση όλων εκείνων των πολιτικών που θα του προσφέρουν την λειτουργική αποκατάσταση και ίσα δικαιώματα στην ζωή, όπως ορίζει η έννοια της λειτουργικότητας για άλλες πολιτισμένες χώρες όπου οι νόμοι εφαρμόζονται. Στην Ελλάδα επιλέγουν παράνομα να χρησιμοποιήσουν μόνο το ένα σκέλος του κριτηρίου της λειτουργικότητας, εκείνο που τους συμφέρει. Η αλήθεια είναι πως δεν συναντούν αντίσταση, οπότε γιατί να μην εφαρμόσουν τις απάνθρωπες αποφάσεις τους;

Η επιμονή στην εφαρμογή της έννομης τάξης της Ελλάδας όπλο κατά της αυθαιρεσίας

Ευτυχώς όμως η έννομη τάξη της Ελλάδας μας έχει μεριμνήσει για την αυθαιρεσία της εξουσίας και έχει θέσει τις ασφαλιστικές δικλείδες πάνω στις οποίες στηρίζεται και η λειτουργία του δημοσίου, διασφαλίζοντας την ισχύ των δημοσίων εγγράφων έως την λήξη τους. Επομένως αποκτά ανυπολόγιστη αξία το εφ' όρου ζωής πιστοποιητικό αναπηρίας σας το οποίο κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί και ν' απορρίψει. Μάλιστα το εφ’ όρου ζωής πιστοποιητικό αναπηρίας σας ισχύει έναντι όλων, παράγοντας νόμιμα αποτελέσματα έως την λήξη του, ήτοι εφ' όρου ζωής του κατόχου του.

Ενημέρωση

Ενημερωθείτε σχετικά από τα άρθρα στο ιστολόγιο μου, ετοιμάστε την άμυνα σας κατά της αυθαιρεσίας, Κοινοποιήστε τις πληροφορίες στους γνωστούς και φίλους σας και καταγγείλετε όσους προσπαθούν να σας παραπλανήσουν. Να ξέρετε πως η επίθεση θα είναι ολοένα και πιο σκληρή. Επιτέλους πάψτε να πιστεύετε στις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της "πέμπτης φάλαγγας" ή του δημοσίου όσων δηλαδή προσπαθούν να σας πείσουν πως είσαστε ασφαλείς, γιατί αυτοί μεριμνούν για την προστασία σας. Αυτών που σας διαβεβαιώνουν πως άφοβα μπορείτε να κάνετε ένα ακόμη βήμα, Να προχωρήσετε λίγο ακόμη ώστε να εγκλωβιστείτε σε αδιέξοδο όπου εμπρός θα είναι γκρεμός και πίσω ρέμα.

Σύντομα οδηγίες και λύσεις

Θ’ ακολουθήσουν δημοσιεύματα με σαφείς οδηγίες για το πως η έννομη τάξη της χώρας μας σας προσφέρει λύση για τα μεγάλα προβλήματα που έχει επιφέρει στην ζωή σας, ένας εσφαλμένος κώδικας βαθμονόμησης της αναπηρίας που χρήζει άμεσης αναμόρφωσης επί το δικαιότερον, ο οποίος εφαρμόζεται από το απαράδεκτο κέντρο πιστοποίησης της αναπηρίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.