23 Ιουλ 2017

Αργήσατε χαρακτηριστικά

Όψιμη η διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ για την περικοπή των αναπηρικών επιδομάτων

Η δημοσιοποίηση των 113 προαπαιτούμενων που δημοσιεύθηκαν στα τέλη Ιουνίου, τα περισσότερα εκ των οποίων θα πρέπει να έχουν νομοθετηθεί εντός του 2017, αποκάλυψε το μέγεθος της καταστροφής που θα υποστεί η κοινωνική πρόνοια, στοιχείο για το οποίο σας προειδοποιούσαμε εδώ και χρόνια. Συγκεκριμένα τα προαπαιτούμενα υπ. αριθ. 75, 76, 86, 97, 105, 106 ως αριθμοί σε ένα κείμενο αξιώσεων της Τρόικα, φαίνεται ότι οδηγούν σε άμεσες μειώσεις ποσών ή και δικαιούχων επιδομάτων αναπηρίας, εκ νέου θέσπιση συστήματος αξιολόγησης της αναπηρίας, της νέας "κολυμβήθρας του Σιλωάμ", περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, μεγάλες περικοπές δαπανών στην Αναπηρία, και την επαναφορά της περίφημης έννοιας της λειτουργικότητας του Ανθρώπου με Ειδικές Ανάγκες. Εν ολίγοις, όσο πιο ενεργός και δραστήριος είσαι τόσο λιγότερο ανάπηρος θα θεωρείσαι.

Με τα στοιχεία που σας παραθέτουμε μέσω των αναρτήσεων του ιστολογίου μας καταδεικνύεται πως οδηγούμαστε σε αφανισμό, μιας και αίρεται η προστασία των Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες όπως ορίζεται από το Σύνταγμα της Ελλάδας. Η φτώχεια και η πλήρης εξαθλίωση αποτελούν μονόδρομο. Η στάση της ΕΣΑμεΑ τίθεται υπό αμφισβήτηση. Όχι διότι δεν μπορεί να σταματήσει ολοσχερώς τις περικοπές καθώς όλοι οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία χρόνια τις υπόκεινται, αλλά διότι μέσω των στοχευμένων διαμαρτυριών της συναινούσε σε περικοπές a la carte. Αλλού ο πέλεκυς βαρύς, σε συγκεκριμένες κατηγορίες όμως προστασία των κεκτημένων, όπως οι προστατευόμενοι του Νόμου 612/1997.

Οι συνεχείς προειδοποιήσεις μας τύγχαναν σκληρής αντιπαράθεσης από όλους όσους σας διαβεβαίωναν ότι όλα πήγαιναν καλά. Εκ των πραγμάτων όμως δυστυχώς οι προβλέψεις μας επιβεβαιώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.