14 Φεβ 2017

Δεκτά από το δημόσιο τα εφ'όρου ζωής πιστοποιητικά αναπηριας που εκδόθηκαν πριν το 2011

Η περίπτωση πολίτη με αναπηρία που δικαιώθηκε, από υπηρεσία του δημοσίου, όταν ζήτησε εγγράφως, να τεκμηριωθεί η αρχική απόρριψη του πιστοποιητικού αναπηρίας του, άνοιξε το δρόμο

Στην Ελλάδα αγωνιζόμαστε διαρκώς για το αυτονόητο. Και είναι αυτονόητο διότι απορρέει από το σύνολο της νομοθεσίας μας το γεγονός της ισχύος ενός δημοσίου εγγράφου έως την ημερομηνία λήξης του. Ένα τέτοιο δημόσιο έγγραφο αναμφισβήτητα αποτελεί το πιστοποιητικό αναπηρίας που νόμιμα έχει εκδοθεί από μια υγειονομική επιτροπή οποιουδήποτε ασφαλιστικού φορέα πριν το Σεπτέμβριο του 2011 και ισχύει εφ'όρου ζωής του κατόχου του, παράγοντας διαρκώς νόμιμα αποτελέσματα έναντι όλων. Κατά συνέπεια καμιά δημόσια υπηρεσία ή και οποιοσδήποτε άλλος φορέας ή οργανισμός δημόσιος ή ιδιωτικός δεν έχει δικαιοδοσία να απορρίψει το συγκεκριμένο επίσημο έγγραφο του ελληνικού κράτους. Εδώ ακριβώς βάσισα και την υπερασπιστική γραμμή του Ανθρώπου με Αναπηρία που εθελοντικά υποστήριξα ως δικηγόρος. Τον συμβούλεψα να αιτηθεί στην αρμόδια υπηρεσία της κοινωνικής πρόνοιας, την έκδοση απαντητικού εγγράφου, με το οποίο τεκμηριωμένα θα αναλύονταν οι λόγοι και οι αντίστοιχες διατάξεις, που στοιχειοθετούσαν την απόρριψη του ισχύοντος εφ'όρου ζωής πιστοποιητικού αναπηριας της υγειονομικής επιτροπής του ΙΚΑ που κατείχε νόμιμα ο ενδιαφερόμενος από το 2006. Η αδυναμία της συγκεκριμένης αλλά και κάθε άλλης δημόσιας υπηρεσίας να απορρίψει το σχετικό πιστοποιητικό αναπηρίας οδήγησε στην αυτονόητη και νόμιμη αποδοχή του.

Video - Παρακολουθήστε την συζήτηση της Έλσας και του Χάρη με τον Τάκη, την Τρίτη 07-02-2017 ">από την παρουσίαση του θέματος στην εκπομπή "Καθημερινά και Απλά" με σχετικές οδηγίες.

Διαβάστε εδώ την αρχική ανακοίνωση για το ζήτημα.

4 σχόλια :

  1. Μπραβο σας για την ανάδειξη των προβλημάτων τόσο από την ΕΣΑμεΑ όσο και από εσας και ολόκληρο το αναπηρικό κίνημα μόνο με αγώνες πάμε μπροστά .
    ΜΑΡΙΟΣ ΘΡΑΒΑΛΟΣ από Σάμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύγε για την υπομονή σας και το κουράγιο σας στην ανάδειξη τον προβλημάτων των ΑΜΕΑ. Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσάς και μας δείχνετε τον τρόπο και τα μέσα να πολεμήσουμε το τέρας της γραφειοκρατίας και του παραλογισμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό ισχύει και για τον άσεπ αν έχεις πιστοποιητικό έφορου ζωής πριν κεπα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι στη διαδικασία δημιουργίας των προϋποθέσεων για την λύση του ζητήματος, μετά την διευκρίνηση ορισμένων σημείων. Υπάρχει μια βασική ερώτηση της οποίας αναζητώ την απάντηση ώστε να μην σταθώ στην επικοινωνία με το ΑΣΕΠ και τελικά το ζήτημα δεν λυθεί. Το ερώτημα αυτό είναι: Το ΑΣΕΠ θα λύσει το θέμα; Ή λόγω του ότι το ΑΣΕΠ ενεργεί ως μηχανισμός ελέγχου των κριτηρίων που θέτει ο φορέας που του αναθέτει την πραγματοποίηση του ελέγχου δεν έχει την σχετική δικαιοδοσία; Μήπως τελικά πρέπει κάθε φορά να στρεφόμαστε κατά του φορέα που ζητά την κάλυψη των θέσεων εργασίας και ο οποίος παράνομα αποκλείει μέσω της λανθασμένα συντασσόμενης προκήρυξης τα υπόλοιπα πιστοποιητικά αναπηρίας; Όπως καταλαβαίνει κάθε ένας το ζήτημα είναι περίπλοκο και για το λόγο αυτό δεν μπορώ να σας απαντήσω οριστικά σήμερα. Για εσάς και όποιον άλλο σημειώνω και το νούμερο του κινητού μου τηλεφώνου: 699-22-699-69

      Διαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.