5 Μαρ 2021

Απαλλαγή φόρου εισοδήματος συνταξιούχου με 80% ποσοστό αναπηρίας σύμφωνα με την ΠΟΛ' 1041/2016

Κατόπιν πολλαπλών ερωτημάτων προς την σελίδα παρατίθεται απόσπασμα της σχετικής ΠΟΛ, για την απαλλαγή από φόρο εισοδήματος φορολογουμένων με αναπηρία, με την προσκόμιση βεβαίωσης του συνταξιοδοτικού φορέα ή απόφασης συνταξιοδότησης ή απόφασης παράτασης της σύνταξης, η οποία να βεβαιώνει πως ο εν λόγω φορολογούμενος με αναπηρία συνταξιοδοτήθηκε με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον ογδόντα τοις εκατό (80%)».

Σημειώνω πως το πιστοποιητικό αναπηρίας σας που ενδεχομένως έχει λήξει την ημερομηνία που εκδόθηκε η απόφαση συνταξιοδότησης, δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην έκπτωση επί της φορολογίας εισοδήματος που δικαιούστε εξαιτίας της αναπηρίας σας με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, γιατί τα προαναφερόμενα έγγραφα συνεκτιμώνται ώστε να τεκμηριώνεται το εφ’ όρου ζωής της αναπηρίας του φορολογουμένου.

Δυστυχώς οι αρμόδιες ΔΟΥ συχνά ταλαιπωρούν τους ανθρώπους με αναπηρία και δεν τους αποδίδουν την έκπτωση φόρου εισοδήματος που δικαιούνται, γιατί δυστυχώς αγνοούν την συγκεκριμένη ΠΟΛ. Τονίζεται πως πρέπει να αιτηθείτε τον επανυπολογισμό της σχετικής έκπτωσης και για τα προηγούμενα έτη.

Πληροφορίες: 699-22-699-69.

Προς διευκόλυνση εδώ θα βρείτε το πρότυπο της αίτησης που πρέπει να καταθέσετε στην δημόσια υπηρεσία.

Διαβάστε εδώ το άρθρο Δεκτά από την ΔΟΥ όλα τα εν ισχύ πιστοποιητικά αναπηρίας και όσα έχουν εκδοθεί πριν την 01-09-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.