21 Φεβ 2021

Παρουσίαση κυριότερων δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Νίκο Βαφειάδη

Ακούστε την συνέντευξη και διαβάστε το κείμενο (για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με πρόβλημα ακοής) εδώ.

Ακούστε την συνέντευξη εδώ.

<

- Καλημέρα! Σχετικά με την μετακίνηση δημοτών που αδυνατούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα ενημερώστε μας για τον τρόπο που έχετε αντιμετωπίσει το ζήτημα που αφορά ανθρώπους με αναπηρία, ηλικιωμένους και όσους διαβιώνουν υπό πίεση.

- Ο Δήμος της Αθήνας μεριμνά ώστε κανείς κάτοικος - δημότης να μην στερείται την φροντίδα του Δήμου. Για τους μοναχικούς ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα, για τους ηλικιωμένους που δεν έχουν κάποιον να τους φροντίσει, ο Δήμος της Αθήνας κατόπιν εντολής του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη οργάνωσε ένα σύστημα μετακίνησής τους προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα, από την στιγμή που έχουν κλείσει το ραντεβού μέσω του φαρμακείου της γειτονιάς τους, Οι δημότες που έχουν ανάγκη την παροχή βοήθειας από το Δήμο πρέπει να καλέσουν στον τηλεφωνικό αριθμό 2103428745, την τηλεφωνική γραμμή που δέχεται κάθε είδους κοινωνικό αίτημα, για να δρομολογηθεί η μετακίνησή τους με όχημα του Δήμου, προς και από το εμβολιαστικό κέντρο.

- Ποιες οδηγίες θα πρέπει να δώσουμε στους δημότες σχετικά με την διαδικασία; Είναι γνωστό πως πρέπει αρχικά να κλείσουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους μέσω του φαρμακείου της γειτονιάς τους όπως ορθά είπατε. Αν ανήκουν στους ανθρώπους που χρειάζονται την υποστήριξη του Δήμου της Αθήνας για την προσέλευση στο εμβολιαστικό κέντρο, τι πρέπει να προσέξουν; Στην τηλεφωνική κλήση στο 2103428745 μέχρι ποια ώρα θα βρει κάποιον αρμόδιο υπάλληλο; Επίσης οι μετακινήσεις προς και από το εμβολιαστικό κέντρο πραγματοποιούνται έως ποια ώρα;

- Οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται από το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Πρέπει ο δημότης να κλείσει ραντεβού εμβολιασμού προσερχόμενος στο φαρμακείο της γειτονιάς του, τονίζοντας πως δεν πρέπει να του δώσουν ραντεβού μετά τις 3:30 το μεσημέρι, ώστε να μπορεί ο Δήμος να τον εξυπηρετήσει. Για να κλείσει ραντεβού μετακίνησης μπορεί να καλεί στο 2103428745 έως τις 6 το απόγευμα. Σημειώνω πως υπάρχει ακόμη μια γραμμή το 1595 του προγράματος βοήθεια στο σπίτι που λειτουργεί επί 24ωρης βάσης αλλά για να κλειστεί ραντεβού μετακίνησης είναι καλύτερο να καλέσουν έως τις 6 το απόγευμα.

- Συνοψίζοντας τα όσα είπατε, σημειώνω πως πρέπει να προσέξουν οι φίλες και οι φίλοι που μας ακούνε, πως για να μπορέσει ο Δήμος της Αθήνας να μεριμνήσει για την μετακίνησή τους προς και από το εμβολιαστικό κέντρο πρέπει κάθε ένας να έχει κλείσει ραντεβού εμβολιασμού το αργότερο έως τις 3:30 το απόγευμα.

- Ακριβώς!

- Πολλοί άνθρωποι απευθύνουν ερωτήματα στην σελίδα για το ζήτημα του κατ' οίκον εμβολιασμού ανθρώπων που αδυνατούν να μετακινηθούν, των κατάκοιτων συνανθρώπων μας, των ανθρώπων που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους εξαιτίας της έλλειψης προσβασιμότητας για όλους. Τι έχετε να μας πείτε;

- Η ευθύνη σε αυτό το ζήτημα θεωρώ πως ανήκει στον ΕΟΔΥ και στο Υπουργείο Υγείας. Ο Δήμος της Αθήνας δεν έχει σχετική αρμοδιότητα.

- Ο ΕΟΔΥ πρέπει να δώσει την λύση στο μεγάλο αυτό ζήτημα, με κινητά συνεργεία εμβολιασμού. Κλείνοντας την συζήτησή μας θέλετε να αναφερθείτε σε κάποιο άλλο θέμα της δικής σας αρμοδιότητας;

- Να αναφέρω την σημαντική ενίσχυση του προγράμματος βοήθειας στο σπίτι, που λειτουργεί σε 24ωρη βάση και εξυπηρετεί καθημερινά 400 ωφελούμενους, με πλήρη υποστήριξη των αναγκών τους. Πάντα όμως επιλαμβανόμαστε κάθε ζητήματος που ανήκει στην αρμοδιότητά μας και το επιλύουμε το ταχύτερο με τον καλύτερο τρόπο. Άλλωστε αυτή είναι και η ουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο ρόλος της. Η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη.

- Πολύ σημαντικά όσα μας λέτε. Ο Δήμος της Αθήνας είναι στην υπηρεσία του δημότη και έχει όλες τις τηλεφωνικές γραμμές ανοιχτές για να ακούσει το πρόβλημά του.

- Ευχαριστώ!

Εικονίζεται σε 2 φωτογραφίες ο αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων κ. Νίκος Βαφειάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.