27 Σεπ 2016

2016-09-27_67 Δελτίο τύπου Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας - Ο χρυσός παραολυμπιονίκης Παύλος Μάμαλος στη Σπάρτη - videos

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Προς:  Μ.Μ.Ε. Σπάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016, Αρ. Πρωτ.: 67

Δελτίο τύπου

Θέμα: Ο χρυσός παραολυμπιονίκης στην άρση βαρών σε πάγκο Παύλος Μάμαλος στη Σπάρτη από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου

Το Νομικό πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης, με τη συνεργασία του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας, έχουν τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούν και να φιλοξενήσουν στη Σπάρτη από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016 τον Χρυσό Παραολυμπιονίκη και Χρυσό παγκόσμιο Πρωταθλητή στο άθλημα της άρσης βαρών σε πάγκο Παύλο Μάμαλο. Ο Παύλος Μάμαλος τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου θα επισκεφτεί σχολεία της Σπάρτης ενώ το βράδυ θα σας περιμένει στο κέντρο της πόλης, στη συμβολή των οδών Κ. Παλαιολόγου και Λυκούργου, στο περίπτερο του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας, για να τον συναντήσετε και να τον γνωρίσετε από κοντά. Εκεί θα έχει στηθεί και ο απαραίτητος για την εκτέλεση του αθλήματός του πάγκος, για να πραγματοποιήσει μια εντυπωσιακή, άρση βαρών σε πάγκο. Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου ο Παραολυμπιονίκης μας θα σας περιμένει στον τερματισμό του υπερμαραθωνίου "Σπάρταθλον" πλησίον του αγάλματος του βασιλιά Λεωνίδα. Το βράδυ του Σαββάτου ο Χρυσός Παραολυμπιονίκης μας θα τιμηθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βράβευσης των αθλητριών και των αθλητών του "Σπάρταθλον" στην κεντρική πλατεία Σπάρτης.

Με τιμή, το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Λακωνίας

Εδώ video από τη βράβευση του Παύλου Μάμαλου στην Σπάρτη.

Εδώ video της πετυχημένης προσπάθειας του Παύλου στην άρση των 238 κιλών που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο.

Εδώ στο facebook παρακολουθείστε live videos όπως αυτό με την άρση των 190 κιλών που πραγματοποίησε ο Παύλος Μάμαλος στο κέντρο της πόλης στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Ρεπορτάζ best tv "Σπάρταθλον 2016" - Βράβευση αθλητριών και αθλητών - βράβευση χρυσού παραολυμπιονίκη στην άρση βαρών Παύλου Μάμαλου!

Διαβάστε περισσότερα »

24 Σεπ 2016

Διδακτική ιστορία - Ο Τάκης!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Η αγάπη τα κάνει όλα…

Ο Διευθυντής, η ψυχή του σχολείου το έκανε… - Ο Τάκης… Ένα μάθημα ζωής!

Όταν ήμουν στην Έκτη Δημοτικού έγινε κάτι μαγικό….γνώρισα τον Τάκη! Ο Τάκης ήταν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, κάποια χρόνια μεγαλύτερος μου. Ήταν η μασκότ της περιοχής με την κακή, κάκιστη έννοια…. Τα παιδιά τον κορόιδευαν…Οι μεγάλοι τον κορόιδευαν, όλοι τον κορόιδευαν και τον περιγελούσαν κι έκαναν πλάκα με τον Τάκη. Με τον τρόπο που μιλούσε ή προσπαθούσε να μιλήσει, με τις άναρθρες κραυγές του, με τις άτσαλες κινήσεις και τους μανιερισμούς του, με το γέλιο του και το ορθάνοιχτο στόμα του. Κι εκείνος γελούσε ακόμη περισσότερο προκαλώντας ακόμη περισσότερο τις κοροϊδίες και τα πειράγματα. Ήταν η πρώτη ημέρα στην Έκτη τάξη και θυμάμαι την μαμά του Τάκη, να τον κρατά από το χέρι ολόκληρο άντρα και να μιλά με το δάσκαλο. Έκλαιγε, έκλαιγε γοερά και θυμάμαι μια φράση που άκουσα στα κλεφτά «Θα γονατίσω εδώ μπροστά σας, να σας φιλήσω τα πόδια. Σας ικετεύω, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ»….Δεν το ήξερα τότε, μα έβλεπα μια Ικέτιδα… Αμέσως μετά ο Τάκης μπήκε στην τάξη με το δάσκαλο κι έγινε χαμός. Γέλια, φωνές, λες κι ήρθε το τσίρκο…

Ο δάσκαλος δεν μας μάλωσε, δεν είπε τίποτε…έβαλε τον Τάκη να καθίσει στο πρώτο θρανίο και μας ανακοίνωσε πως κάθε λίγες ημέρες ένα νέο παιδί από όλους εμάς θα καθόταν δίπλα στον Τάκη και θα είχε την ευθύνη του, έτσι ώστε ο Τάκης να μην χάνει τα μαθήματα, να βρίσκει τα μολύβια και να μαζεύει τα πράγματα του, να έχει στήριξη στο διάβασμα… Φρίξαμε! Θα καθόμασταν μαζί με τον Τάκη; Μα ο Τάκης έχει σάλια. «Θα του μάθετε να τα σκουπίζει.» Μα ο Τάκης μας πειράζει, μας χτυπάει, μας ενοχλεί. «Θα σταματήσετε να τον πειράζετε, να τον χτυπάτε, να τον ενοχλείτε.» Μα ο Τάκης δεν ξέρει να διαβάζει καν…»Θα τον βοηθήσετε εσείς, να μάθει να διαβάζει…» Κι έτσι εκείνη η τάξη... (Πατήστε εδώ για την εξαιρετική συνέχεια!)

Διαβάστε περισσότερα »

21 Σεπ 2016

video - Η συμμετοχή του Τάκη Αλεξανδράκη στην εκπομπή "καθημερινά και απλά" της ΕΡΤ3

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Συμμετοχή Τάκη Αλεξανδράκη στην εκπομπή "καθημερινά και απλά" της ΕΡΤ3 από το Σεπτέμβριο 2016 και μετά

Οδηγίες προς τους πολίτες για την ισχύ κάθε επίσημου εγγράφου του ελληνικού κράτους που νόμιμα έχει στην κατοχή του, το οποίο παρά τις τυχόν προφορικές αιτιάσεις ισχύει νόμιμα και παράγει διαρκώς νόμιμα αποτελέσματα έως την ημερομηνία λήξης του. Η αίτηση του πολίτη για την γραπτή και μόνο αυτή απόρριψη του εν λόγω εγγράφου λύνει το ζήτημα άμεσα. Διότι η δημόσια υπηρεσία δεν μπορεί να το απορρίψει και αναγκαστικά το δέχεται ακολουθώντας το γράμμα του νόμου.

Παρουσίαση του επιστημονικού forum "Στο επίκεντρο ο Άνθρωπος" 28/12/2016.

Video Δελτία μετακίνησης ΑμεΑ - Επιστημονικό forum Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας

Video Η Έλσα, ο Χάρης και ο Τάκης συζητούν για το θεματικό συνέδριο της (ΠΑΝΔΟΙΚΟ με θέμα "περιβάλλον, πλαστικό, πλαστική σακούλα" και τη δράση της "Παρεάς" στην Κόρινθο στις 11/11/2016.

Video της εκπομπής "Καθημερινά και Απλά" της 25ης Οκτωβρίου 2016, με την Έλσα, το Χάρη και τον Τάκη να συζητούν για τις δράσεις της "Παρέας" "Μάθε για μένα και ας Σχεδιάσουμε για όλους" στη Ρόδο.

Video της εκπομπής "Καθημερινά και Απλά" της 7ης Οκτωβρίου 2016 με την Έλσα, το Χάρη και τον Τάκη να ενημερώνουν τους τηλεθεατές για θέματα αναπηρίας, την εφαρμογή των αρχών της σχεδίασης για όλους και τον τουρισμό για όλους.

Video Η Έλσα, ο Χάρης και ο Τάκης φιλοξενούν τον πρόεδρο της ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής κ. Γιώργο Φουντουλάκη και συζητούν την επιτυχημένη πορεία της ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας στη Βραζιλία.

Η ειδική εκπαίδευση στην εκπομπή "καθημερινά και Απλά" της 14ης Σεπτεμβρίου 2016 με φιλοξενούμενο τον σύμβουλο του υπουργού Παιδείας κ. Παναγιώτη Κασσιανό.

Video της πρώτης, για τη νέα περίοδο, εκπομπής "Καθημερινά και Απλά" με τον Τάκη να συζητά με την Έλσα και το Χάρη για τους παραολυμπιακούς αγώνες στη Βραζιλία και για τις προοπτικές επιτυχίας της ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας.

Εδώ για να παρακολουθήσετε ζωντανή διαδικτυακή αναμετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤ3.

Διαβάστε περισσότερα »