31 Δεκ 2014

Σημαντικό! Πλέον δεν υποχρεούται Άνθρωπος με Ειδικές Ανάγκες με γνωμάτευση από ΑΣΥΕ να περάσει και από ΚΕΠΑ.

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ Διαδικασία χορήγησης παροχής στο πλαίσιο των προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης στα ΑμεΑ

Επιτέλους, μετά από επίμονες και κοπιαστικές προσπάθειες της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, λήγει με την επισυναπτόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση η ακατανόητη και απαράδεκτη κατάσταση, άτομα με αναπηρία με γνωμάτευση από ΑΣΥΕ να χρειάζεται να περάσουν και από ΚΕΠΑ.

Ανακοίνωση 30.12.2014

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης «30.12.2014:

Δημοσιεύθηκε η Κ.Υ.Α. αριθμ. Π3α/Γ.Π.οικ. 49361/1253/22.12.2014 Διαδικασία χορήγησης παροχής στο πλαίσιο των προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης στα ΑμεΑ.

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ - Αρ. Φύλλου 3483 - 24 Δεκεμβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ - Αριθμ. Π3α/Γ.Π.οικ. 49361/1253

Άρθρο 1 - Προϋποθέσεις χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης ή άλλης προνομιακής παροχής

Οι ενδιαφερόμενοι προς ένταξη στα προνομιακά προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης Ατόμων με Αναπηρία καθώς και οι δικαιούχοι των οποίων η ισχύς των γνωματεύσεων ή πιστοποιητικών αναπηρίας έχει λήξει, εξετάζονται υποχρεωτικά από 1/9/2011 για την πιστοποίηση του βαθμού αναπηρίας τους από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) ή τις Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές του Στρατού (Α.Σ.Υ.Ε.), του Ναυτικού (Α.Ν.Υ.Ε.), της Αεροπορίας (Α.Α.Υ.Ε.) και της Ελληνικής Αστυνομίας, ως προϋπόθεση για τη χορήγηση ή την παράταση οικονομικής ενίσχυσης ή άλλης προνομιακής παροχής.

Άρθρο 2 - Διαδικασία παράτασης

Από 1/2/2015 η διαδικασία παράτασης των προνομιακών παροχών καθορίζεται ως εξής:

α) Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης στα Άτομα με Αναπηρία διακόπτεται αυτοδίκαια από την επομένη της ημερομηνίας λήξης της ισχύουσας γνωμάτευσης.

β) Η αρμόδια υπηρεσία χορήγησης των προνομιακών παροχών ενημερώνει εγγράφως τους δικαιούχους τρεις μήνες πριν από τη λήξη της ισχύουσας γνωμάτευσης για την άμεση υποβολή αίτησης παράτασης του σχετικού δικαιώματός τους.

γ) Μετά την υποβολή της αίτησης παράτασης από τον δικαιούχο στην αρμόδια υπηρεσία ακολουθείται η προβλεπόμενη από τα εδάφια γ΄, δ΄, ε΄ και στ΄ του άρθρου 2 διαδικασία.

δ) Σε περίπτωση παραπομπής και υποβολής αίτησης στα ΚΕ.Π.Α. ή στις Υγειονομικές Επιτροπές του άρθρου 1 εντός του τριμήνου πριν από τη λήξη ισχύος της προηγούμενης γνωμάτευσης και εφόσον κριθεί από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή ότι ο αιτών εξακολουθεί να πληροί τις απαιτούμενες από τις ισχύουσες διατάξεις ιατρικές προϋποθέσεις για τη συνέχιση καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης, τα οικονομικά αποτελέσματα αυτής αρχίζουν από την επομένη της ημερομηνίας λήξης της προηγούμενης γνωμάτευσης.

ε) Σε περίπτωση υποβολής της σχετικής αίτησης στα ΚΕ.Π.Α. ή στις Υγειονομικές Επιτροπές του άρθρου 1 εντός προθεσμίας έξι μηνών από την ημερομηνία λήξης της προηγούμενης γνωμάτευσης και εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν στο πρόσωπο του αιτούντα οι προϋποθέσεις για την επαναχορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης, ως ημερομηνία έναρξης των οικονομικών αποτελεσμάτων προσδιορίζεται η ημερομηνία υποβολής της αίτησης επανεξέτασης του από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή.

στ) Τυχόν υποβολή αίτησης για παράταση του σχετικού δικαιώματος μετά την παρέλευση απράκτου της ανωτέρω εξάμηνης προθεσμίας αυτή δεν θα γίνεται δεκτή από την αρμόδια υπηρεσία ως αίτηση παράτασης αλλά θα λαμβάνεται υπόψη ως νέα αίτηση ένταξης του ενδιαφερόμενου στο ίδιο ή σε κάποιο άλλο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης. Στην περίπτωση αυτή θα ακολουθείται εξαρχής η διαδικασία του άρθρου 1 της παρούσας.

Άρθρο 3 - Μεταβατική διάταξη

Για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη ισχύος των διατάξεων του παρόντος άρθρου, ως ημερομηνία έναρξης των οικονομικών αποτελεσμάτων ορίζεται η ημερομηνία έναρξης ισχύος της γνωμάτευσης των ΚΕ.Π.Α. ή των Υγειονομικών Επιτροπών του άρθρου 1.

Άρθρο 4 - Έναρξη ισχύος

1. Ως ημερομηνία έναρξης ισχύος της παρούσας ορίζεται η ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, από την οποία γίνονται δεκτές οι γνωματεύσεις των Υγειονομικών Επιτροπών του άρθρου 1, οι οποίες βρίσκονται σε ισχύ, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έκδοσής τους και μέχρι τη λήξη τους.

2. Κάθε κανονιστική πράξη ή διάταξη που προσκρούει στην παρούσα παύει να ισχύει από την έναρξη ισχύος των διατάξεων αυτής.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2014

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΤΟΛΙΟΣ

ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ - ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ

Διαβάστε εδώ το άρθρο

Διαβάστε εδώ το δελτίο τύπου 71/21-10-2016 με πληροφορίες για τις αποκλίσεις ΑΣΥΕ με ΚΕΠΑ.

2 σχόλια :

  1. ευχαριστοθμε παρα πολύ.ειμαστε πολοι ανθρωποι και κρητη και ελλαδα. εχοθμε ασυε και μας λυνεις ένα μεγαλο αγχος. ..χιλια ευχαριστούμε.εαν εχεις χρονο στειλε μου στο εμαιλ σε παρακαλω παρα πολύ .εχω ασυε μονιμη αποφαση 82 τοις εκατο ημουν ιατρος αλλα,,,,,,και λυγει το κεπα .. απληρωτος μεχρι τωρα από νοεμβριο που περασα του 2015...... και δεν εχω την δυναμη να ξαναπαω εκει. να στειλω την νεα μονιμη απόφαση ασυε με δικηγορο και τι αλλο'νεες γνωματευσεις' το εμαιλ μου είναι peponisgiorgio@yahoo,gr τηλ 6971731336

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε τακη .μπορω να καταθέσουν όλοι οι εκατοντάδες. Ανθρώπου τα εφ ορου ζωής από ασυε δηλαδή με ποσοστό αναπ 85 % και2000 ένσημα στο ικα..χαρη κάνε μας εάν μας απαντήσεις.χίλια. Ευχαριστούμε.γ παρεκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.