31 Ιαν 2014

Διδακτική ιστορία - Έχτισε μια αυτοκρατορία επειδή δεν είχε... email

"Στο Επίκεντρο ο Άνθρωπος"

"Μάθε για μένα και ας Σχεδιάσουμε για όλους"

Διδακτική ιστορία - Έχτισε μια αυτοκρατορία επειδή δεν είχε... email

Η μικρή λεπτομέρεια που θα του έδινε μια εργασία αλλά ταυτόχρονα θα του στερούσε την ευκαιρία να ενεργοποιήσει τις δημιουργικές του δυνάμεις και να γίνει ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Είναι η ιστορία ενός άντρα που δεν μπορούσε να πιάσει δουλειά γιατί ποτέ του δεν είχε δημιουργήσει ηλεκτρονική διεύθυνση, μας κάνει να σκεφτόμαστε πως κάποιες φορές για να πετύχουμε, δεν χρειάζεται να τα έχουμε όλα. Εάν εργαζόμαστε σκληρά, τότε η επιτυχία είναι σίγουρη.

Ο άντρας είχε κάνει αίτηση για μία θέση επιστάτη σε μία μεγάλη εταιρία και τον κάλεσαν για συνέντευξη. Ο υπεύθυνος του πρόσφερε τη θέση και τον ρώτησε: «Μπορείς να μου δώσεις το email σου έτσι ώστε να σου στείλω ό,τι χαρτιά χρειάζεσαι;». Ο άντρας απάντησε: «Δεν έχω email, ούτε υπολογιστή». Ο υπεύθυνος σοκαρίστηκε: «Αλήθεια; Τότε λυπάμαι. Χωρίς email δεν μπορείς να υπάρχεις στο σύστημα και δεν μπορούμε να σε προσλάβουμε. Αντίο».

Εκείνος θύμωσε και έφυγε κουνώντας το κεφάλι του. Κοίταξε στο πορτοφόλι του και βρήκε 10 δολάρια. Αυτό του έδωσε μία ιδέα. Πήγε στο σουπερμάρκετ και αγόρασε 4,5 κιλά ντομάτες και πήγαινε από πόρτα σε πόρτα και τις πουλούσε. Μία ώρα αργότερα είχε 20 δολάρια και τα χρησιμοποιήσε για να αγοράσει και άλλες ντομάτες. Συνέχισε να τις πουλάει μέχρι αργά το απόγευμα. Στο τέλος της μέρας είχε κερδίσει 160 δολάρια!

Συνέχισε να πουλάει πράγματα από πόρτα σε πόρτα κάθε μέρα και άρχισε σιγά σιγά να καταλαβαίνει καλύτερα ποιες είναι οι ανάγκες του κόσμου. Με καινούργιες ιδέες αύξανε τις πωλήσεις και κατάφερε να αγοράσει ένα ποδήλατο, μετά ένα φορτηγό μεταφορών και τελικά το δικό του κατάστημα. Λίγα χρόνια αργότερα, πέτυχε να δημιουργήσει την δική του αλυσίδα με σουπερμάρκετ. Τότε, αποφάσισε να συμβουλευτεί έναν ασφαλιστή. Αφού, μίλησαν και συμφώνησαν, ο ασφαλιστής ρώτησε τον άντρα ποιο ήταν το email του έτσι ώστε να μπορέσει να του στείλει τα έγγραφα. Εκείνος απάντησε: 'Ποτέ δεν είχα υπολογιστή ή email και δεν πρόκειται να αποκτήσω.

Ο ασφαλιστής έμεινε άφωνος. «Έχτισες μια ολόκληρη αυτοκρατορία χωρίς υπολογιστή ή email; Φαντάσου πού θα ήσουν σήμερα εάν τα χρησιμοποιούσες κιόλας», του είπε. Εκείνος απάντησε: «Θα ήμουν επιστάτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.