16 Ιαν 2014

ΕΣΑμεΑ Άμεση έκδοση εγκυκλίου για την απαλλαγή παρακράτησης φόρου σε άτομα με αναπηρία με 80% και άνω βάσει του άρθρου 14 παρ. 2 περ. ε.

Άμεση έκδοση εγκυκλίου για την απαλλαγή παρακράτησης φόρου σε άτομα με αναπηρία με 80% και άνω βάσει του άρθρου 14 παρ. 2 περ. ε.
Επιστολή Ε.Σ.Α.μεΑ
Αρ. Πρωτ: 71
Προς:κ. Χ. Θεοχάρη,
Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων
Κοινοποίηση Αποδεκτών
-κ. Γ. Στουρνάρα, Υπουργό Οικονομικών
-κ. Γ. Μαυραγάνη Υφυπουργό Οικονομικών
-Προϊστάμενο/η, Διεύθυνσης φορολογίας εισοδήματος
-Φορείς Μέλη Ε.Σ.ΑμεΑ.
Κύριε Γενικέ,
Όπως γνωρίζετε με το ν. 4172/13, άρθρο 14 παρ. 2, περ. ε) � απαλλάσσονται από τον φόρο οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία που χορηγούνται σε αναπήρους με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον ογδόντα τοις εκατό (80%)�.
Συνεπώς, κατά την καταβολή μισθών, συντάξεων και πάγιας αντιμισθίας στους ανωτέρω δικαιούχους, δεν πρέπει να γίνεται παρακράτηση φόρου.
Δυστυχώς όμως έχουμε πληροφορηθεί ότι στις συντάξεις του Ιανουαρίου έχει διενεργηθεί παρακράτηση φόρου ακόμα και σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80%. Επομένως, θαπρέπει να εκδώσετεάμεσαεγκύκλιο, ανάλογη με την εγκύκλιο που εκδίδεται όπωςάλλωστε κάθε χρόνο εκδίδεται για την εξαίρεση των τυφλών και βαριά κινητικά αναπήρων από την παρακράτηση φόρου. Ως παράδειγμα σας αναφέρουμε την ΠΟΛ.1010/25.1.2013που αναφέρει ρητά ότι � απαλλάσσονται από τη φορολογία οι μισθοί, συντάξεις και η πάγια αντιμισθία που χορηγούνται σε πρόσωπα που είναι ολικώς τυφλοί, καθώς και σε πρόσωπα που παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες, σε ποσοστό που υπερβαίνει το 80%.�
Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειες σας.
Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.