29 Νοε 2021

Οδηγίες του φοροτεχνικού Αντώνη Μουζάκη για την κατανομή των αναδρομικών στα έτη που ανάγονται

Οδηγίες του φοροτεχνικού Αντώνη Μουζάκη για την κατανομή των αναδρομικών στα έτη που ανάγονται

Εδώ για να διαβάσετε περισσότερα και για το σύνολο του κειμένου της συνέντευξης για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με πρόβλημα ακοής.

Εδώ για να ακούσετε την συνέντευξη.

Έχω την χαρά να φιλοξενώ τον φίλο Αντώνη Μουζάκη που είναι φοροτεχνικός για να μας ενημερώσει για το πως θα πρέπει να διαχειριζόμαστε εισοδήματα από αναδρομικά συντάξεων, για την αποφυγή υπερφορολόγησης. Σημειώνω πως έχω λάβει αναφορές για 45% φορολογία επί των αναδρομικών. Ευχαριστώ που είσαι μαζί μας!

- Ευχαριστώ για την πρόσκληση!

- Μίλησε μας για τα αναδρομικά.

- Ο γενικός κανόνας για την κτήση των εισοδημάτων και την δήλωσή τους είναι ο εξής: Ο χρόνος κτήσης του κάθε εισοδήματος που λαμβάνουμε είναι ο χρόνος όπου ο δικαιούχος του απέκτησε το δικαίωμα είσπραξης. Υπάρχει όμως εξαίρεση στο νόμο που ορίζει πως όταν εισπράττονται αναδρομικά είτε μετά από ένσταση είτε ως το αποτέλεσμα δικαστικής απόφασης, ως χρόνος κτήσης θεωρείται ο χρόνος στον οποίο αυτά ανάγονται. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όταν λαμβάνουμε αναδρομικά, είμαστε υποχρεωμένοι να τα δηλώσουμε στο έτος που αυτά αφορούν. Αν για παράδειγμα το 2021 λάβω αναδρομικά, για τα οποία το ενημερωτικό σημείωμα του ασφαλιστικού μου φορέα με ενημερώνει πως αφορούν στα έτη 2017, 2018, 2019 και 2020, θα πρέπει να υποβάλω συμπληρωματική φορολογική δήλωση για κάθε ένα έτος ξεχωριστά. Σημειώνω πως η διοίκηση όταν προκύπτουν αναδρομικά προχωρά σε φορολόγησή τους σε ποσοστό 20%. Πιθανότατα στα αναδρομικά που έχουν καταβληθεί, να έχει ήδη γίνει παρακράτηση φόρου 20%. Άρα στην συμπληρωματική φορολογική δήλωση θα πρέπει να σημειώσω πως... Εδώ για να διαβάσετε περισσότερα και για το σύνολο του κειμένου της συνέντευξης για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με πρόβλημα ακοής

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.