17 Φεβ 2021

Διάνα Βουτυράκου - Η ιδέα του έξυπνου μπαστουνιού καθοδήγησης τυφλών που πρέπει να φτάσει στα χέρια τους

Ακούστε την συνέντευξη με την Διάνα Βουτυράκου με θέμα το "έξυπνο μπαστούνι" για την ασφαλή καθοδήγηση τυφλών και διαβάστε το κείμενο της συνέντευξης, το οποίο παρατίθεται για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με πρόβλημα ακοής, πατώντας εδώ. Για να ακούσετε απευθείας την συνέντευξη πατήστε εδώ

- Συνομιλώ με την Διάνα Βουτυράκου που είναι συμπατριώτισσά μου από την Λακωνία. Με αφορμή τις ανακοινώσεις για την επιτυχία της ομάδας της στην ολυμπιάδα τεχνολογίας. Διάνα συγχαρητήρια!

- Ευχαριστώ πολύ! Με τιμά η πρόσκλησή σας για την συνέντευξη.

- Πες μας για τις σπουδές σου και για την διαδρομή μέχρι την επιτυχία αυτή για την χώρα μας.

- Σπούδασα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην σχολή ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Με την ρομποτική ασχολούμαι από μαθήτρια, ήδη 13 χρόνια. Έχω εργαστεί στον τομέα αυτό, προετοίμαζα ομάδες για να συμμετέχουν σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, σε ολυμπιάδες ρομποτικής. Έτσι ανέλαβα σε συνεργασία με την εταιρία "το πλαίσιο" να δημιουργήσω μια ομάδα ρομποτικής, ακριβώς για να συμμετέχουμε σε κάποια παγκόσμια διοργάνωση. Επιλέξαμε την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, διοργάνωση με ιδιαίτερο κύρος, που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβρη του 2020.

- Μεγάλη η επιτυχία σας, που εντυπωσίασε σίγουρα το παγκόσμιο κοινό.

- Αναμφισβήτητα η πρώτη θέση στον κόσμο μας χαροποίησε ιδιαίτερα! Αποτελεί σημαντική διάκριση για την χώρα μας το χρυσό μετάλλιο, απέναντι σε χώρες όπως η Κορέα ή η Ρωσία.

- Με ποια κριτήρια στελέχωσες την ομάδα σου;

Για το σύνολο του κειμένου της συνέντευξης για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με πρόβλημα ακοής, πατήστε εδώ.

Εικονίζεται η Διάνα Βουτυράκου και το πρώτο πειραματικό μοντέλο του μπαστουνιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.