3 Φεβ 2018

Διορθώνονται τα σφάλματα στα κριτήρια ένταξης Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες στο ΚΟΤ

Μετά τα πρώτα σημάδια αναγνώρισης των σφαλμάτων στα κριτήρια ένταξης δικαιούχων στο ΚΟΤ που οδήγησαν στις διορθώσεις ως προς τους πολύτεκνους, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη διόρθωση που επιτρέπει στους Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες να τύχουν και αυτοί των εκπτώσεων. Με την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της 1ης Φεβρουαρίου 2018 και με αριθμό ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/892/152 (ΦΕΚ Β 242/2018): Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω τα εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ. Για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ΄ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ. Διαβάστε την απόφαση από την Εφημερίδα της Κυβέρνησης πατώντας εδώ.

Είχε προηγηθεί η επιστολή στις 31-01-2018 με προτροπή προς τον αρμόδιο υπουργό να διορθώσει το σφάλμα:

Κύριε Υπουργέ,

εξετάστε όλα τα κριτήρια και τροποποιήστε τα επί το δικαιότερο. Μην επιτρέπεται την απόδοση χιλιάδων νοικοκυριών ως έτοιμη πελατεία, "δωράκι", στους ιδιώτες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, των οποίων πλέον οι προσφορές προτάσσονται δελεαστικότατες! Αναμένουμε τις ενέργειές σας.

Η πρώτη ανάρτηση που εξέφραζε την έντονη διαμαρτυρία δημοσιεύτηκε στις 25-01-2018 με το ακόλουθο περιεχόμενο:

Όσοι καταφέρνουμε να είμαστε ακόμη έξω από το κατώφλι της δυστυχίας που οριοθετεί η ένταξη του Ανθρώπου στο ΚΕΑ ή στο κοινωνικό μέρισμα, δεχόμαστε απίστευτη πίεση, και κινδυνεύουμε να περάσουμε την γραμμή.

Σαφέστατα η κρατική μέριμνα θα πρέπει να προστατεύει κατά προτεραιότητα τους πλέον ευάλωτους, όσους έχουν φτάσει δυστυχώς στην εξαθλίωση. Αλλά με τους υπόλοιπους που φλερτάρουμε με το όριο της φτώχειας τι γίνεται; Δεν πρέπει να υπάρξει δίχτυ προστασίας;

Μια ουσιαστική υποστήριξη των μεσαίων ταλαιπωρημένων σπιτικών που αγωνιούν να βγάλουν πέρα τα έξοδα του μήνα αποτελούσε το ΚΟΤ. Ήταν σημαντικό να ξέρεις πως μπορείς να καταναλώσεις εντός των λογικών ορίων, που είχαν τεθεί, ηλεκτρικό ρεύμα και να μην σου έρθει ο ουρανός σφοντύλι μόλις διαβάσεις το ποσό του λογαριασμού. Το λογικό ποσό που έπρεπε να πληρώσεις το κατέβαλες στην ώρα του γιατί ως νοικοκύρης δεν ήθελες να χρωστάς. Με κόπο και αγωνία έκοβες από αλλού αλλά είχες εξοφλήσει το ηλ. ρεύμα του νοικοκυριού σου. Τώρα με πρόσχημα κάποιους απατεώνες που είχαν βίλες και είχαν ενταχθεί στο ΚΟΤ λόγω συστημικού σφάλματος όπως συμβαίνει σε όλες τις κρατικές βάσεις δεδομένων, τα κόβεις όλα από τους νοικοκυραίους. Έτσι τους βοηθάς; Τους προστατεύεις να μην πάνε πιο κάτω; Ή μήπως τους σπρώχνεις στην εξαθλίωση; Πιέζεις πλέον τους αξιοπρεπείς νοικοκυραίους που από φιλότιμο δεν σου χρωστάνε ούτε ευρώ να πάψουν και αυτοί να πληρώνουν. Άλλωστε δεν κόβεται από κανέναν το ηλ. ρεύμα λόγω του κοινωφελούς του χαρακτήρα. Τα σπιτικά αυτά που είναι η πλειονότητα, η ραχοκοκαλιά της πατρίδας μας αφήνεται εν μέσω της δυστυχίας που έχει προκύψει χωρίς έστω αυτό το σωσίβιο. Τους προκαλείς να αρχίσουν να σκέπτονται μήπως περνάνε καλύτερα οι ξεριζωμένοι λαθρομετανάστες που έχουν κάποιες παροχές τις οποίες δεν τυγχάνουν Έλληνες. Να εύχονται να καταφέρουν την επόμενη χρονιά να πιάσουν τα όρια της εξαθλίωσης, να γίνουν δικαιούχοι ΚΕΑ, άρα και ΚΟΤ.

Και το χειρότερο; Να κάνεις πλέον δελεαστικές τις προσφορές των ιδιωτών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας ακόμα και για τους δικαιούχους κοινωνικού μερίσματος, στους οποίους η έκπτωση ΚΟΤ που τους προσφέρεται θα είναι ίση με αυτή που πετυχαίνουν με ευκολία οι ιδιώτες! Μήπως δεν πηγαίνουν καλά οι δουλειές τους και θέλουμε να υποστηρίξουμε τα παιδιά; Μήπως είναι ο μοναδικός τρόπος να στείλουμε "δωράκι" στους ιδιώτες επιχειρηματίες παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας τους καλοπληρωτές νοικοκυραίους;

Σημειώνω πως έχω όπως και εσείς δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα από ανάλογες εταιρίες ιδιωτών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας. Μου προτείνουν κάποια καλή αναμφισβήτητα προσφορά. Μόλις όμως ακούνε πως είμαι δικαιούχος ΚΟΤ τους πιάνει...κρύος ιδρώτας...Κλείνουν βιαστικά το τηλέφωνο γιατί δεν μπορούν να με πιάσουν πελάτη, το ΚΟΤ ήταν εμπόδιο. Τώρα όμως...;!! Το εμπόδιο παρακάμπτεται με κρατική παρέμβαση! Τώρα μπορούν να με δελεάσουν! Να πω την αλήθεια περιμένω από την 1η Φλεβάρη και μετά που θα ισχύσουν τα νέα χαμηλά κριτήρια ένταξης στο ΚΟΤ, να με καλέσει κάποιος ιδιώτης πάροχος πως και πως!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.