5 Ιουλ 2017

Δικαίωση των προσπαθειών μας - Δεκτά από την ΔΟΥ όλα τα εν ισχύ πιστοποιητικά αναπηρίας και όσα έχουν εκδοθεί πριν την 01-09-2011 σύμφωνα με την ΠΟΛ 1034/2017

Πετύχαμε το αυτονόητο. Και η Δημόσια Οικονομική υπηρεσία συμμορφώθηκε και πλέον αποδέχεται όπως η έννομη τάξη της χώρας μας ορίζει τα εν ισχύ πιστοποιητικά αναπηρίας όλων των υγειονομικών επιτροπών και όσων η εκτίμηση τους έχει πιστοποιηθεί πριν την 01-09-2011. Αναμένουμε άμεσα την οριζόντια εφαρμογή του νόμου σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες ώστε να παύσει η ταλαιπωρία του Ανθρώπου με Ειδικές Ανάγκες. Πατήστε εδώ για το πρότυπο της αίτησης προς την δημόσια υπηρεσία ώστε να αποδεχτεί το εν ισχύ πιστοποιητικό αναπηρίας σας. Σημειώνουμε πως το εν λόγω πιστοποιητικό αναπηρίας ως επίσημο δημόσιο έγγραφο ισχύει έναντι όλων και παράγει διαρκώς νόμιμα αποτελέσματα. Πληροφορίες: 699-22-699-69 Τάκης Αλεξανδράκης.

Η ΑΑΔΕ, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1034/2017 (ΦΕΚ 759/Β/9-3-2017) διευκρινίζει πως όλα τα εν ισ΄χυ πιστοποιητικά αναπηρίας όλων των φορέων πιστοποίησης και αυτών που έχουν προβεί σε εκτίμηση της αναπηρίας πριν την 01-09-2011 ισχύουν νόμιμα και γίνοντε δεκτά. Για τους ασφαλισμένους που κατέχουν πιστοποιητικό αναπηρίας Ανώτατων Υγειονομικών Επιτροπών του Στρατού διευκρινίζεται πως αρκεί η προσκόμιση του πιστοποιητικού αναπηρίας τους με την υγειονομική κρίση κατά την στιγμή της συνταξιοδότησης. Αυτό λύνει το πρόβλημα της έλλειψης της σημείωσης περί της ισχύος τους "εφ' όρου ζωής". Για την εγκύκλιο πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.