8 Μαΐ 2015

Συνέχεια στο σήριαλ της πρόσκλησης για θέσεις κοινοφελούς εργασίας - Ορθές οι επισημάνσεις του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας

Η εργασίες της επιτροπής για τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων μοριοδότησης λόγω αναπηρίας, των ανέργων αναπήρων Ελλήνων πολιτών, στην επερχόμενη πρόσκληση για θέσεις κοινοφελούς εργασίας δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.
Παρακολουθούμε διαρκώς το ζήτημα και θα σας ενημερώνουμε.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά τις επαφές και τις επικοινωνίες με τον υπουργό κ. Πάνο Σκουρλέτη, την αναπληρώτρια υπουργό κ.α Αντωνοπούλου, τη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό κ. Θεανώ Φωτίου και με την κ.α Καραμεσσίνη, τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ στην πρωινή ενημέρωση Alpha, λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι σε κάθε επόμενη πρόσκληση - προκύρηξη, θα υπάρχει μοριοδότηση ΑμεΑ.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας κ. Παναγιώτης Αλεξανδράκης, επιφυλάχθηκε εκφράζοντας την ανησυχία του Δ.Σ του Σωματείου, ανησυχία που συνοψίστηκε στις ακόλουθες επισημάνσεις:
1) Αρχικά είχε ανακοινωθεί 1 εννιαίο πρόγραμμα για θέσεις κοινοφελούς εργασίας, για την απασχόληση 50.000 περίπου ανέργων, το οποίο χωρίστηκε σε Α φάση (32.000 θέσεις εργασίας) και Β φάση (20.000 θέσεις εργασίας. Λογικά, η μη μοριοδότηση των αναπήρων ανέργων θα εφαρμοστεί όμοια και στη Β φάση.
2) Στην Α φάση, προσφέρονταν θέσεις κοινοφελούς εργασίας σε κάθε σημείο της χώρας, μιας και σε αυτή συμμετείχαν όλοι οι ΟΤΑ ενώ η Β φάση δε θα έχει την ίδια διασπορά, μιας και θα αφορά υπηρεσίες που συνήθως εδρεύουν στις μεγάλες πόλεις ή πρωτεύουσες νομών κλπ., γεγονός που διαπιστώνει κάθε πολίτης, αν διαβάσει το ακόλουθο δημοσίευμα.
Διαβάστε το δημοσίευμα:
ΟΑΕΔ Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα για την κοινωφελή εργασία
ΟΑΕΔ: Την Δευτέρα οι προσωρινοί πίνακες για την κοινωφελή εργασία
Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Την ερχόμενη Δευτέρα, στις 11 Μαιου σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr, αναμένεται να αναρτηθούν από τον ΟΑΕΔ, οι προσωρινοί πίνακες που θα περιλαμβάνουν τους δικαιούχους που θα καλύψουν τις 32.433 θέσεις κοινωφελούς εργασίας διάρκειας πέντε μηνών, σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας.
Η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων, μέσω του συστήματος μοριοδότησης του ΟΑΕΔ, ολοκληρώνεται με ταχείς ρυθμούς, αφού έπρεπε να εξεταστούν οι 192.571 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί. Ταυτόχρονα, μπαίνει στην τελική ευθεία η έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για τις υπόλοιπες 20.385 θέσεις του προγράμματος, που θα αφορούν την κάλυψη αναγκών σε υπουργεία στην περιφέρεια και σε φορείς της αποκεντρωμένης διοίκησης. Η πρώτη προκήρυξη αναμένεται να αφορά τις θέσεις απασχόλησης που θα αφορούν το υπουργείο Πολιτισμού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έως τώρα έχει επιλεχθεί να καλυφθούν 16.415 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης σε Υπουργεία. Άλλες 3.500 θέσεις θα απορροφηθούν από τις περιφέρειες, ενώ οι υπόλοιπες 4.070 θέσεις θα αξιοποιηθούν σε φορείς των αποκεντρωμένων υπηρεσιών.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αναμένεται να αποφέρει μηνιαίες αποδοχές από 431 έως 495 ευρώ, ανάλογα από το εάν ο δικαιούχος είναι μικρότερος των 25 ετών ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, από την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων θα προκύψουν και οι ανάλογες ενστάσεις από ανέργους που θα θεωρήσουν ότι αδικούνται μιας και δεν θα έχουν επιλεχθεί. Στη συνέχεια θα οριστεί επιτροπή από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, που θα αναλάβει να ελέγξει όλες τις ενστάσεις και να προχωρήσει στην αποδοχή ή στην απόρριψή τους, ανάλογα με την περίπτωση. Ακολούθως, θα προκύψουν οι οριστικοί πίνακες των δικαιούχων, οι οποίοι θα πρέπει εντός πέντε ημερών από την ανάρτησή τους, να μεταβούν στις υπηρεσίες που θα τους έχουν επιλέξει για να αναλάβουν τα καθήκοντά τους. Υπολογίζεται ότι η έναρξη της πεντάμηνης απασχόλησης για τους πρώτους ωφελούμενους δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν από τα μέσα του επόμενου μήνα, στην καλύτερη περίπτωση.
http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/theseis-ergasias/59605/anakoinonontai-ta-apotelesmata-gia-tin-koinofeli-ergasia-oaed

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου