24 Απρ 2014

Παράθυρο» αλλαγών στα κριτήρια διάθεσης του κοινωνικού μερίσματος

  Παράθυρο» αλλαγών στα κριτήρια διάθεσης του κοινωνικού μερίσματος εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών. 

  Στόχοι των μελετούμενων κινήσεων είναι αφενός να αμβλυνθούν οι αδικίες από τα ομολογουμένως αυστηρά κριτήρια και αφετέρου να μη μείνει αδιάθετο ούτε ένα ευρώ από τα προϋπολογισμένα 525 εκατ. ευρώ. 

  Αναλυτικότερα, μεταξύ των σεναρίων που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης περιλαμβάνονται διορθωτικές κινήσεις στα κριτήρια για τους άνεργους και για τους πολίτες με εισόδημα λίγο πάνω από το όριο των 6.000 ευρώ. 

  Εφόσον μείνει κάποιο ποσό αδιάθετο λόγω των ακραίων εξαιρέσεων το οικονομικό επιτελείο θα προχωρήσει σε επανεξέταση των αιτήσεων, μετά την 30η Ιουνίου. 

  Η επανεξέταση θα γίνει σύμφωνα με τα εισοδήματα του 2013, δηλαδή σύμφωνα με τη νέα φορολογική δήλωση. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, εξετάζεται κατ' αρχήν να εφαρμοστεί «μοντέλο» ανάλογο με τους ενστόλους. 

  Έτσι, το εισοδηματικό όριο των 6.000 ευρώ δεν θα είναι απόλυτο και θα προβλεφθεί απομείωση των 500 ευρώ του βασικού επιδόματος για όσους κινούνται στη ζώνη 6.000- 6.500 ευρώ, με κόστος που εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ. 
 
Επιπλέον, μετά από τις 30 Ιουνίου θα γίνει δεύτερο «ξεκαθάρισμα» των αιτήσεων που απορρίπτονται, χωρίς όμως αυτό το ξεκαθάρισμα να περιοριστεί στη κατηγορία των ανέργων. 

  Ως βασική πηγή άντλησης νέων στοιχείων θα χρησιμοποιηθούν οι φορολογικές δηλώσεις του 2014, των οποίων η υποβολή θα έχει ολοκληρωθεί. 

  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ  
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/436585/koinoniko-merisma-parathyro-allagon-sta-kritiria
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/436585/koinoniko-merisma-parathyro-allagon-sta-kritiria

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου