14 Απρ 2014

Να αρθούν οι διαθεσιμότητες ιατρικού και λοιπού προσωπικού από το μοναδικό εξειδικευμένο αντικαρκινικό νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και από κάθε κέντρο/μονάδα χρονίως πασχόντων!

  Ακόμη και ο πλέον δύσπιστος αντιλαμβάνεται ότι το οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης του δημοσίου συστήματος υγείας είχε ξεκινήσει πριν χρόνια. 

  Ποιός Έλληνας σαν εσένα και μένα έχει την ικανότητα να πληρώσει σε ιδιωτικά κέντρα την αντικαρκινική του θεραπεία; 

  Ποιός έχι την ικανότητα να αντιμετωπίσει το τεράστιο κόστος οποιασδήποτε θεραπευτικής αγωγής εκτός ασφαλιστικού φορέα; 

  Τα ελάχιστα εξειδικευμένα κέντρα στα οποία είχε δυνατότητα να προστρέξει κάθε πολίτης, παρά τις ουρές, την ταλαιπωρία και όλα τα κακά του δημοσίου συστήματος υγείας, αρχίζουν να αποδομούνται. 

  Η εθνική μας συνομοσπονδία ΑμεΑ αντέδρασε άμεσα όπως πάντα. 

  Διαβάστε το σχετικό δελτίο τύπου: 

  Η Ε.Σ.ΑμεΑ. παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία την αναστάτωση που δημιουργείται σε ιστορικά νοσοκομεία και άκρως εξειδικευμένα όπως το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» εξαιτίας του μέτρου της διαθεσιμότητας ακόμα και ιατρικού προσωπικού. 

  Οι καρκινοπαθείς της χώρας έχουν ανάγκη από την κατάρτιση και εφαρμογή ενός εθνικού σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση των νεοπλασματικών ασθενειών και τη συνολική αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού θέματος και όχι τη διάλυση ιστορικών νοσοκομείων, όπως ο «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ». 

  Η Ε.Σ.Α.μεΑ. και οι φορείς μέλη της καλούν το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στην άρση των διαθεσιμοτήτων στο νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ», καθώς και σε οποιαδήποτε μονάδα χρονίως πασχόντων, δεδομένου ότι ανάλογες διαθεσιμότητες δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία αυτών των μονάδων. 

  Τρανταχτό παράδειγμα οι διαθεσιμότητες ιατρών στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο οποίο μεταγγίζονται 300 πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία. 

  Επισυνάπτεται σχετική επιστολή προς το υπουργείο Υγείας στη σελίδα της ΕΣΑμεΑ 

      Πηγή Πληροφοριών: www.esaea.gr     

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου