16 Ιαν 2014

Αχαϊα - Σύλλογος Παραπληγικών: Απευθύνουν έκκληση σε Πολιτεία και γιατρούς

Αχαϊα - Σύλλογος Παραπληγικών: Απευθύνουν έκκληση σε Πολιτεία και γιατρούς
Η Πολιτεία και ο Ιατρικός Κλάδος ας δώσουν επιτέλους μία λύση στην ταλαιπωρία των ΑμεΑ με τις Επιτροπές των ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπήρων» είναι η νέα έκκληση που απευθύνει το Παράρτημα Αχαϊας του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών.

Οπως έχει αναδείξει η «Π», περισσότερα από 5.500 άτομα με αναπηρίες, της ευρύτερης περιφέρειάς μας, έχουν αναγκαστεί εδώ και μήνες να ζουν χωρίς το ελάχιστο επίδομα αναπηρίας που δικαιούνται. Από τη μία ο λανθασμένος τρόπος λειτουργίας των ΚΕΠΑ και από την άλλη η πολύμηνη απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, που στελεχώνουν τις επιτροπές ελέγχου, έχουν εξαθλιώσει τους δικαιούχους.
Καθημερινά αναβάλλονται 850 ραντεβού ατόμων με αναπηρία. Η πλειοψηφία των δικαιούχων έχει καταδικαστεί να ζει υπό συνθήκες ανέχειας. Οσοι δεν έχουν οικογένεια που να τους υποστηρίζει αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμα και το φαγητό τους. Καθημερινά, η διοίκηση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας γίνεται αποδέκτης της απόγνωσης και της αγανάκτησης των μελών της. Ιστορίες τραγικές που έχουν φτάσει στα όρια του εξευτελισμού άτομα με αναπηρίες.
«Θεωρούμε ότι η Πολιτεία, η οποία φέρει την κύρια ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αλλά και ο ιατρικός κλάδος είναι επιβεβλημένο να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να συνεχιστεί, χωρίς επιπλέον προβλήματα και καθυστερήσεις, η λειτουργία των επιτροπών των ΚΕΠΑ που από τη σύστασή τους λειτουργούν ως όργανα κοινωνικού «καιάδα» και καρατόμησης για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους» επισημαίνει η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, αναγνωρίζοντας παράλληλα το δίκαιο του απεργιακού αγώνα των γιατρών.
Ωστόσο, η επιβίωση ορισμένων ανθρώπων είναι πάνω από οποιαδήποτε συντεχνιακή διεκδίκηση γι΄ αυτό και ζητούν από τους γιατρούς να σκεφτούν τις συνέπειες που έχει η απεργία τους στα άτομα με αναπηρίες.
Μαρίνα Ριζογιάννη

Πηγή Πληροφοριών: www.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.