14 Ιαν 2014

Ασφάλιση για μακροχρόνια ανέργους και παράταση για τα προνοιακά επιδόματα

Ασφάλιση για μακροχρόνια ανέργους και παράταση για τα προνοιακά επιδόματα
Νέες ευνοικές ρυθμίσεις για ανέργους και δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων προωθεί το υπουργείο Εργασίας σχετικά με την ασφαλιστική τους ικανότητα αλλά και την παροχή των επιδομάτων σε ΑμεΑ που εκκρεμεί η επανεξέταση τους από τα ΚΕΠΑ.
Συγκεκριμένα για τους ανέργους όσο και για άτομα με λίγες ημέρες εργασίας τον χρόνο παρατείνονται για έναν χρόνο οι ρυθμίσεις για τις παροχές ασθενείας σε είδος ενώ λύση προωθείται και για τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων, που είναι στην αναμονή για επανεξέταση από τις επιτροπές.
Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ θα παραταθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2015 η διάταξη για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μακροχρόνια ανέργων. Σημειώνεται πως οι ρυθμίσεις -σύμφωνα με τον Ν. 2768/1999- αφορούν μακροχρόνια ανέργους από 30 έως 55 ετών που έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα 600 ημέρες εργασίας.
Το κατώτατο όριο των 600 ημερών εργασίας αυξάνεται ανά εκατό ημέρες κάθε χρόνο μετά τη συμπλήρωση του 30ού έτους της ηλικίας και μέχρι το 54ο έτος. Επίσης προωθείται ρύθμιση που προωθείται προβλέπει την συνέχιση χορήγησης των προνοιακών επιδομάτων σε όσους εκκρεμούν επανεξετάσεις από τα ΚΕΠΑ Έτσι παρατείνεται μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου η χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων σε όσες περιπτώσεις εκκρεμεί η επανεξέτασή τους.
Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα πληροφορίες αναφέρουν πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο -αν συνεχιστεί η απεργία- να δοθεί νέα δίμηνη παράταση για όσους περιμένουν να επανεξεταστούν για τις αναπηρικές συντάξεις.
Πηγή Πληροφοριών: www.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.