23 Δεκ 2021

Συναγερμός για το κόστος φαρμάκων και θεραπειών το οποίο μετακυλίεται στον λήπτη!

Εδώ για το σύνολο του κειμένου της συνέντευξης για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με πρόβλημα ακοής και για το ηχητικό της.

Εδώ για τις Καταγγελίες του Πανελληνίου Συνδέσμου Πασχόντων από συγγενείς και επίκτητες καρδιοπάθειες. Συνέντευξη του Κωνσταντίνου Χόρτη. Τα ΜΜΕ αποκρύπτουν την είδηση της μετακύλισης του κόστους φαρμάκου, αναλωσίμων και θεραπειών στον πάσχοντα.

Έχω την χαρά να φιλοξενώ τον φίλο Κωνσταντίνο Χόρτη, πρόεδρο του πανελληνίου συνδέσμου πασχόντων από συγγενείς καρδιοπάθειες.

- Σ' ευχαριστώ για την πρόσκληση!

- Υπάρχει εξέλιξη στο ζήτημα της εξαίρεσης των καρδιοπαθών από το μέτρο του προσωπικού βοηθού;

- Όχι. Καμιά εξέλιξη. Υποτίθεται πως η διαδικασία θα ξεκινήσει την 1η Γενάρη. Ως προς το ζήτημα της εξαίρεσης των πασχόντων από συγγενείς και επίκτητες καρδιοπάθειες, αναμένουμε τον ορισμό συνάντησης με την αρμόδια Υφυπουργό κα Δόμνα Μιχαηλίδου. Έχω λάβει την δέσμευσή των υπεύθυνων του γραφείου της ότι με την έναρξη της νέας χρονιάς θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση. Τα θέματα προς συζήτηση είναι ο προσωπικός βοηθός, η προνοιακή πολιτική της κυβέρνησης και ορισμένα άλλα.

- Θα είμαστε σε επικοινωνία για να ενημερώσουμε τους ακολούθους της σελίδας. Ποια είναι τα θέματα που θα μας παρουσιάσεις;

- Θα επικεντρωθώ στις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου της 4ης Νοεμβρίου 2021, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι προτάσεις του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη σχετικά με τον φάκελο "φάρμακο" όπως τον χαρακτηρίζουμε, την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, την προμήθεια των αναλωσίμων, θέματα υγείας. Οι συγκεκριμένες προτάσεις θεωρούμε ότι κινούνται προς λάθος κατεύθυνση. Αφορούν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Πόσο μάλλον όλους εμάς που είμαστε κύριοι αποδέκτες των ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών ΕΟΠΥΥ, άνθρωποι με αναπηρία και χρόνια πάθηση. Αποστείλαμε ανοιχτή επιστολή με αποδέκτη τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.