22 Ιουν 2020

Video - Κύριε Πρωθυπουργέ σταματήστε την αδικία προς τους ανθρώπους με αναπηρία – αποτελεί διακριτική μεταχείριση ο αποκλεισμός τους από μόνιμες θέσεις εργασίας της προκήρυξης 4Κ για ΟΤΑ

Κύριε Πρωθυπουργέ σταματήστε την αδικία προς τους ανθρώπους με αναπηρία

Αποτελεί διακριτική μεταχείριση ο αποκλεισμός τους από μόνιμες θέσεις εργασίας της προκήρυξης 4Κ για ΟΤΑ

Video - Κύριε Πρωθυπουργέ, σας καλούμε να παρέμβετε άμεσα για τη διόρθωση των σφαλμάτων της προκήρυξης 4Κ, η οποία πρέπει να επαναπροκηρυχθεί με μοριοδότηση της αναπηρίας. Μην αδικείτε τους ανθρώπους με αναπηρία! Είναι κρίμα να χάσουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν 2.900 μόνιμες θέσεις εργασίας.

Στις 22 Ιουνίου 2020 (σήμερα) λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην προκήρυξη 4κ 2020 για 2900 μόνιμες θέσεις εργασίας στους ΟΤΑ, στην οποία δεν προβλέπεται μοριοδότηση των αναπήρων και των συγγενών τους, οι οποίοι αντλούν δικαίωμα από την αναπηρία του γονέα, αδερφού, συζύγου. Ο αποκλεισμός συμβαίνει εξαιτίας της εφαρμογής του Νόμου 4583/2018 που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε τότε ή και αργότερα για το απαράδεκτο αυτό άρθρο, διακριτικής μεταχείρισης ανθρώπων με αναπηρία, μιας και αίρει ουσιαστικά την προστατευτική ασπίδα της εργασιακής απασχόλησης αναπήρων και των συγγενών τους, την οποία προσφέρει από το 1998 ο Ν. 2643. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 91 του 4583/2018 «Ένταξη του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε οργανικές μονάδες των Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού και στελέχωση αυτών με μόνιμο προσωπικό», προστέθηκε η απαράδεκτη ΕΞΑΙΡΕΣΗ της ποσόστωσης ανθρώπων με αναπηρία στις προσλήψεις σε θέσεις εργασίας στους ΟΤΑ! Αναγράφεται το ακόλουθο: «ως προς το σύνολο των προσλήψεων που διενεργούνται σύμφωνα με την παράγραφο αυτή, δεν εφαρμόζεται το άρθρο 3 του ν. 2643/1998». Ακόμη και η ΕΣΑμεΑ διαμαρτυρήθηκε αλλά μόνο για την ποσόστωση του άρθρου 25 του Ν. 4440/2016, που αφορά στην πρόσληψη ανθρώπων με αναπηρία, πολυτέκνων, τριτέκνων κ.α.και προκαλεί απορία πως δεν αναφέρθηκε στο νόμο του 2018. Παρά τις μεγαλοστομίες του πρώην Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, περί της αύξησης της ποσόστωσης των ανθρώπων με αναπηρία στη διεκδίκηση θέσης εργασίας, αυτό έμεινε μόνο στα χαρτιά, αφού ο νόμος του 2018 που ψήφισε η κυβέρνησή του «γκρέμιζε» τον ακρογωνιαίο λίθο» της διόδου προς εργασιακή απασχόληση των ανθρώπων με αναπηρία.

Δεν πρέπει να συνεχιστεί με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας αυτή η αδικία και ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να παρέμβει άμεσα ώστε η 4Κ να επαναπροκηρυχθεί και να διορθωθεί το άρθρο 91 του Ν. 4583/2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.