4 Απρ 2020

Video - Θετική εξέλιξη! Ο Γενικός Επιθεωρητής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας τίθεται υπέρ του αιτήματος για καταβολή εκτάκτου επιδόματος μετακίνησης και βοηθού - φροντιστή ανθρώπων με αναπηρία εξαιτίας της πανδημίας

Σχετικό Video. Ο Γενικός Επιθεωρητής ΣΕΠΕ, κατόπιν της ενημέρωσής του σχετικά με το αίτημα που απηύθυνα στις 10 Μαρτίου 2020 προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τους Υπουργούς Εργασίας, Υγείας και Οικονομικών, ενήργησε προωθώντας το υπηρεσιακά προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Το αίτημα αφορούσε στη χορήγηση εκτάκτου επιδόματος στους ανθρώπους με αναπηρία, για την κάλυψη του κόστους των υποχρεωτικών μετακινήσεών τους αποκλειστικά με ταξί προς γιατρούς και διαγνωστικά και θεραπευτικά κέντρα, καθώς και για την αμοιβή βοηθού - φροντιστή για κατ' οίκον παράδοση προμηθειών σε φάρμακα και τρόφιμα. Με τον τρόπο αυτό οι άνθρωποι με αναπηρία που δε διαθέτουν ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα εξαιτίας της ειδικής φαρμακευτικής τους αγωγής ή αυτής καθ' αυτής της αναπηρίας ή της χρόνιας πάθησής τους μειώνουν τον κίνδυνο επιμόλυνσής τους από τον κορονοϊό. Σημειώνεται πως όταν συνωστίζονται στα ΜΜΜ ή στις ουρές των υπεραγορών η πιθανότητα επιμόλυνσής τους αυξάνεται κατακόρυφα. Η επιστολή του Γ.Ε.ΣΕΠΕ αναφέρει:

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

  • 1) Γεν. Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γεν. Δ/νση Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  • 2) Γεν. Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης, Γεν. Δ/νση Κοινωνικής Ασφάλισης

Σας αποστέλλουμε το κάτωθι αίτημα του κ. Αλεξανδράκη Παναγιώτη, που αφορά τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος στους ανθρώπους με αναπηρία, για την αμοιβή έμπιστου προσώπου ως βοηθού - φροντιστή, εν μέσω πανδημίας.

Με εκτίμηση, Γραφείο Γενικού Επιθεωρητή ΣΕΠΕ

Θα ενημερώνεστε διαρκώς για τις τυχόν εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.