22 Ιαν 2018

Συγκλονιστική ιστορία: Η κλεμμένη ζωή της

Η Κλεμμένη Ζωή της

Αγαπητοί μου φίλοι θέλω να σας αναφέρω μια συγκλονιστική ιστορία που μου αποκάλυψε τυχαία η πρωταγωνίστρια της. Με κάλεσε για να την βοηθήσω σχετικά με ένα σοβαρό ζήτημα που την απασχολούσε, στη λύση του οποίου είχα αναφερθεί για πρώτη φορά στην εκπομπή της ΕΡΤ3 "Καθημερινά και Απλά" στις 7 Φεβρουαρίου 2017 σχετικά με την ισχύ των εφ' όρου ζωής πιστοποιητικών αναπηρίας που έχουν εκδοθεί πριν το 2011.

Συγκράτησε το όνομά μου αλλά δεν μπορούσε να βρει περισσότερα στοιχεία επικοινωνίας γιατί αδυνατεί να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αναγκάστηκε όμως να με αναζητήσει για να πληροφορηθεί πως μπορεί να αντιμετωπίσει την απειλή της διακοπής της οικονομικής της ενίσχυσης από την κοινωνική πρόνοια, η οποία απαιτούσε ως συνήθως χωρίς λόγο πιστοποιητικό αναπηρίας του ΚΕ.Π.Α. Την καθησύχασα εξηγώντας της πως το εφ' όρου ζωής πιστοποιητικό αναπηρίας που νόμιμα κατέχει γίνεται δεκτό και είναι απόλυτα ισχυρό έναντι όλων όπως ορίζει η έννομη τάξη της χώρας μας,

Ακούγοντας την υπόθεση της όπως άριστα μου την εξέθετε με έναν μεστό λόγο αντιλήφθηκα κάτι που με συγκλόνισε. Πως υπάρχει ένα συγγενικό πρόσωπο που της έχει στερήσει, της έχει κλέψει ολόκληρη την ζωή της! Το πρόσωπο αυτό, συνεργαζόμενο πιθανότατα και με κάποιον ενδιάμεσο, που μπορούσε να κρατήσει με το αζημίωτο φαντάζομαι το στόμα του κλειστό, παρακρατούσε για τον εαυτό του, επί 20ετίας τουλάχιστον, ένα διόλου ευκαταφρόνητο μηνιαία καταβαλλόμενο ποσό με το οποίο ο ασφαλιστικός φορέας επιδοτούσε την φίλη μας λόγω της αναπηρίας της! Κατάλαβα πως η ίδια αγνοούσε το γεγονός. Στην αποκάλυψη του φάνηκε ιδιαίτερα ψύχραιμη, διότι "όλα μπορώ να τα περιμένω" μου απάντησε. Μετά από λίγες μέρες με κάλεσε και μου είπε ότι συνάντησε το εν λόγω συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο παραδέχτηκε την αλήθεια, αποδέχτηκε το ότι έσφαλε και προσπάθησε μάταια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Θα μπορούσε να υπάρξει δικαστική συνέχεια γι' αυτό ή γι' αμέτρητα ίσως παρόμοια περιστατικά ανά την Ελλάδα. Λίγη σημασία θα έχει. Φτάνει που κάποιοι στέρησαν, έκλεψαν την ζωή ενός άλλου Ανθρώπου!

Σας καλώ να διαδώστε το άρθρο ώστε να παροτρύνουμε κι άλλους Ανθρώπους ν' αναζητήσουν την αλήθεια, Ν' αφυπνίσουμε τον συγγενή, τον γείτονα που νοιάζεται για τον Άνθρωπο με Ειδικές Ανάγκες να ψάξει, να μάθει περισσότερα, ελπίζοντας πως θα καταφέρουν να σταματήσουν το κακό που συμβαίνει στο περιβάλλον τους, για να πετύχουμε να σώσουμε κι άλλες κλεμμένες ζωές!

Η συγκεκριμένη περίπτωση μας υποδεικνύει πως πέραν της διαδικτυακής διάδοσης της είδησης, είναι αναγκαίο να αναμεταδίδεται από τα τηλεοπτικά κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς διότι αυτά μπαίνουν σίγουρα σε κάθε σπίτι, φτάνουν και στο πιο απομακρυσμένο χωριό. Μπορούν επομένως να βοηθήσουν Ανθρώπους σαν την φίλη μας που λαμβάνει πληροφορίες μόνο μέσα από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο. Ελάτε σήμερα να σώσουμε έναν ακόμη Άνθρωπο, μια ακόμη κλεμμένη ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.