8 Απρ 2015

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κ. Πάνο Σκουρλέτη για το θέμα της μη μοριοδότησης ανέργων με αναπηρία στην πρόσκληση του ΟΑΕΔ

από αριστερά: Θ. Δαβάκης, Π. Αλεξανδράκης, Π. Σκουρλέτης

Με αφορμή την επιστολή με αρ. πρωτ. 19 7-4-2015 του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας προς τον υπ. Εργασίας κ. Πάνο Σκουρλέτη, με αίτημα την άμεση έκδοση διορθωτικής – συμπληρωματικής πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση του θέματος της μη μοριόδοτησης ανέργων με αναπηρία στην πρόσφατη πρόσκληση για θέσεις κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, όπως το Ελληνικό Σύνταγμα (άρθρο 21.6) ορίζει, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση του Υπουργού με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Παναγιώτη Αλεξανδράκη.
Η συνάντηση έγινε εφικτή έπειτα από την παρέμβαση του βουλευτή Λακωνίας κ. Θανάση Δαβάκη, ο οποίος είναι διαρκώς αρωγός των δράσεων του Σωματείου μας και ήταν παρών στη συνάντηση. Ο πρόεδρος του Σωματείου ανέλυσε το πρόβλημα στον υπουργό, ο οποίος αναγνώρισε την έλλειψη της μοριοδότησης των ανέργων αμεα ανάλογα με το ποσοστό αναπηρίας τους, και έδωσε εντολή για την άμεση εξέταση του ζητήματος και την έκδοση κατάλληλης διορθωτικής πρόσκλησης.
Αναμένουμε τις εξελίξεις επί του θέματος για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε.
Για να διαβάσετε τη σχετική επιστολή του Σωματείου Ατόμων με ειδικές ανάγκες Ν. Λακωνίας προς τον Υπουργό κ. Πάνο Σκουρλέτη πατήστε τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://takisalexandrakis.blogspot.gr/2015/04/blog-post_6.html

1 σχόλιο :

  1. Ο υπουργός μας παρέπεμψε στην αναπληρώτρια υπουργό κ.α Αντωνοπούλου η οποία με τη σειρά της παραδέχτηκε το δίκαιο του αιτήματός μας, όμως μας ανακοίνωσε πως δεν προτίθεται να ενεργήσει )όπως οφείλει) ώστε να εκδοθεί μια συμπληρωματική πρόσκληση, η οποία να προσθέτει μόνο τη μοριοδότηση των αναπήρων ανέργων και να λύσει το πρόβλημα. Υπόσχεται μόνο προφορικά για την ώρα ότι θα ανακοινωθεί νέο πρόγραμμα σε σύντομο χρονικό διάστημα που θα περιέχει τις νομοθετικά κατοχυρωμένες πρόνοιες για ανθρώπους με αναπηρία. Αυτή τη στιγμή πάντως θα επιτρέψει να ολοκληρωθεί η υπάρχουσα πρόσκληση για 32.000 θέσεις κοινοφελούς εργασίας, αγνοώντας το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόσκληση είναι παράτυπη διότι δεν περιέχει τη νομοθετικά προβλεπόμενη από την ευρωπαϊκή, την εθνική νομοθεσία πρόνοια για θέσεις και μοριοδότηση ΑμεΑ όπως απαιτεί και το πρόγραμμα ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί αυτές τις θέσεις κοινοφελούς εργασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.